Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 09-Απρ-2022 15:28

  Στο Κίεβο ο Αυστριακός Καγκελάριος για συνάντηση με τον Ζελένσκι

  114290818
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο καγκελάριος της Αυστρίας Karl Nehammer έφτασε στο Κίεβο το Σάββατο για επίσκεψη αλληλεγγύης, σύμφωνα με την Handelsblatt.

  Στην ουκρανική πρωτεύουσα, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Volodmir Selensky και τον Δήμαρχο Vitali Klitschko. Σκοπεύει επίσης να επισκεφθεί την πόλη Μπούτσα, όπου σκοτώθηκαν αρκετές εκατοντάδες πολίτες σε μια σφαγή. Μόλις την προηγούμενη ημέρα, αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ Ursula von der Leyen και τον Επίτροπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Josep Borrell επισκέφθηκε το Κίεβο και την Μπούτσα.

  Τα εγκλήματα πολέμου που έγιναν γνωστά μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία πρέπει να διερευνηθούν πλήρως από ανεξάρτητους και διεθνείς εμπειρογνώμονες, απαίτησε ο Νεχάμερ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του. Στόχος της επίσκεψης ήταν να παρασχεθεί στην Ουκρανία η καλύτερη δυνατή ανθρωπιστική και πολιτική στήριξη.

  Η Αυστρία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει προμηθεύσει μέχρι στιγμής 10.000 κράνη και 9.000 προστατευτικά γιλέκα για πολιτική χρήση. Ταυτόχρονα, όπως και η Γερμανία, είναι ένα από τα κράτη της ΕΕ που απορρίπτει σήμερα τη διακοπή της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου. Η Αυστρία προμηθεύεται το 80 τοις εκατό του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία. Μετά από κάποιο δισταγμό, η Βιέννη απέλασε πρόσφατα τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ