Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Απρ-2022 19:34

  Ντονμέζ: Έρχονται σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το φυσικό αέριο στην αν. Μεσόγειο

  Ντονμέζ: Έρχονται σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το φυσικό αέριο στην αν. Μεσόγειο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το φυσικό αέριο όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες. Σε αυτό το πλαίσιο, με αμοιβαίο σεβασμό προς τα δικαιώματά μας, μπορούμε να καταστήσουμε την ανατολική Μεσόγειο μια νέα ασφαλή οδό ενεργειακού εφοδιασμού", είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, σε ομιλία του κατά την τελετή αποχαιρετισμού του γεωτρύπανου Γιαβούζ, το οποίο θα μεταφέρει τα αποθέματα φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας στην ξηρά.

  "Είμαστε υπέρ των επιλογών νέων χωρών και διαδρομών, προκειμένου να αυξηθούν οι εναλλακτικές των πόρων φυσικού αερίου και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του εφοδιασμού. Είναι σημαντικό για την ασφάλεια του εφοδιασμού τόσο προς εμάς όσο και προς την Ευρώπη. Όπως μόλις ανέφερα, θα συμμετάσχουμε σε οποιοδήποτε έργο υποστηρίζει τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ηρεμία και πραγματοποιείται στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού", πρόσθεσε ο Φατίχ Ντονμέζ.

  Ο Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφτεί μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας το Ισραήλ τον Μάιο. "Η επίσκεψη στο Ισραήλ πιθανότατα θα γίνει εκεί στον Μάιο, οι συνομιλίες πάνε καλά. Στην ανατολική Μεσόγειο έχει αρχίσει να διαφαίνεται βούληση για λύση, η οποία περιλαμβάνει και την Τουρκία".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ