Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Απρ-2022 08:45

  Ιαπωνία: Εμφάνισε πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

  Ιαπωνία: Εμφάνισε πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πλεόνασμα εμφάνισε ξανά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας τον Φεβρουάριο, από το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα, του προηγούμενου μήνα, προσφέροντας κάποια ανακούφιση στους φορείς χάραξης πολιτικής εν μέσω επιδείνωσης των θεμελιωδών οικονομικών.

  Η αύξηση του κόστους καυσίμων και το ασθενές γιεν έχουν διευρύνει το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας στους προηγούμενους μήνες, αντισταθμίζοντας και με το παραπάνω τις υψηλές αποδόσεις στις επενδύσεις και πιέζοντας σε έλλειμμα το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

  Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως εμφάνισε πλεόνασμα 1,6483 τρισ. Γιεν (13,28 δισ. Δολαρίων) τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, έναντι των μέσων εκτιμήσεων για πλεόνασμα 1,4368 τρισ. Γιεν.

  Τον Ιανουάριο είχε εμφανίσει έλλειμμα 1,1887 τρισ. Γιεν, το δεύτερο μεγαλύτερο από το 1985, όταν ξεκίνησαν τα συγκρίσιμα στοιχεία.

  Το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 176,8 δισ. Γιεν τον Φεβρουάριο από τα 1,6043 τρισ. Γιεν τον Ιανουάριο.

  Το πλεόνασμα πρωτογενούς εισοδήματος διευρύνθηκε στα 2,2745 τρισ. Γιεν έναντι των 1,2813 τρισ. Γιεν, αν και ήταν μικρότερο από τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, εξαιτίας της συρρίκνωσης των αποδόσεων των ξένων επενδύσεων.

  Το μικρότερο εμπορικό έλλειμμα και το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα, βοήθησαν ώστε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να επιστρέψει σε θετικό έδαφος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ