Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Απρ-2022 19:18

  Λουίτζι Ντι Μάιο: Η Ιταλία εργάζεται με στόχο μια ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία

  Λουίτζι Ντι Μάιο: Η Ιταλία εργάζεται με στόχο μια ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, στο περιθώριο του Συμβουλίου της Ατλαντικής Συμμαχίας, δήλωσε ότι "η χώρα του, μαζί με τους εταίρους, εργάζεται με στόχο μια ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία", η οποία είναι "βασικής σημασίας για να σταματήσει ο πόλεμος, να επιστραφεί και πάλι η Ουκρανία στον ουκρανικό λαό και να τελειώσουν οι τρομερές σκηνές που βλέπουμε, όπως στην Μπούτσα". Παράλληλα, ο Ντι Μάιο τόνισε ότι "η Ιταλία σκέφτεται να μεταφέρει εκ νέου, υπό ασφαλείς συνθήκες, την πρεσβεία της στο Κίεβο".

  Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο πέμπτο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων, με στόχο "να αποδυναμωθεί η οικονομία της Ρωσίας, ώστε ο Πούτιν να σταματήσει να χρηματοδοτεί τον πόλεμο αυτό".

  "Η Ιταλία δεν θέτει βέτο σε ενδεχόμενες κυρώσεις στο ρωσικό αέριο, πετρέλαιο και άνθρακα. Αλλά είναι σαφές ότι αν οδεύουμε προς την απαγόρευση εισαγωγής του ρωσικού πετρελαίου και αερίου, τότε η ΕΕ πρέπει αναγκαστικά να θέσει ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, η οποία, διαφορετικά, θα αυξανόταν ακόμη περισσότερο. Κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, για το καλό τον επιχειρήσεων και των νοικοκυριών των χωρών μας", ολοκλήρωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ