Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Απρ-2022 18:55

  Γέλεν: Η πλήρης απαγόρευση εξαγωγών του ρωσικού πετρελαίου θα οδηγούσε σε "εκτόξευση" των τιμών παγκοσμίως

  ΗΠΑ: Η Γέλεν πιέζει το Κογκρέσο να αυξήσει το όριο δανεισμού των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:23

  Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, ενώ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετάσχουν σε "συνεδριάσεις" της Ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη αν η Ρωσία συμμετέχει σε αυτές.

  Σε ακρόασή της ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Γέλεν τόνισε ότι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί "απαράδεκτη προσβολή στην παγκόσμια τάξη που διέπεται από κανόνες, και θα έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στην Ουκρανία αλλά και εκτός αυτής".

  Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ τόνισε το ενδεχόμενο διακοπής των προμηθειών τροφίμων "για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο".

  Παράλληλα, τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν πλέον στις συνεδριάσεις της G 20 εάν μετέχει σε αυτές η Ρωσία. "Ο πρόεδρος Μπάιντεν κατέστησε σαφές, και σίγουρα συμφωνώ μαζί του, ότι δεν μπορεί να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτε αναφορικά με τη Ρωσία σε κανένα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να αποβληθεί η Ρωσία από την G20, και το έχω καταστήσει σαφές στους ομολόγους μου της Ινδονησίας ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε πολλές συναντήσεις εάν οι Ρώσοι είναι παρόντες", τόνισε χαρακτηριστικά η Γέλεν.

  Δήλωσε ότι τυχόν κυρώσεις με τις οποίες θα επιβαλλόταν πλήρης απαγόρευση στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου θα οδηγούσαν στην "εκτόξευση" των τιμών παγκοσμίως, κάτι που θα έπληττε τις ΗΠΑ και τους δημοκρατικούς συμμάχους τους.

  Είπε ότι ελπίζει οι πετρελαϊκές εταιρείες στις ΗΠΑ και αλλού να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά τους επόμενους έξι μήνες –χάρη και στο δέλεαρ των υψηλότερων τιμών. Αυτό θα επέτρεπε να επιβληθούν σκληρότεροι περιορισμοί στο ρωσικό πετρέλαιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ