Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 02-Απρ-2022 15:41

  Νορβηγία: Συνδικάτα και οι εργοδότες επιτυγχάνουν συμφωνία για τους μισθούς ώστε να αποφευχθεί η απεργία

  Νορβηγία: Συνδικάτα και οι εργοδότες επιτυγχάνουν συμφωνία για τους μισθούς ώστε να αποφευχθεί η απεργία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εργοδότες της Νορβηγίας και τα συνδικάτα της βιομηχανίας απέτρεψαν μια απεργία, καθώς κατέληξαν σε μισθολογική συμφωνία με τη βοήθεια του κρατικού διαμεσολαβητή, σύμφωνα με το Bloomberg.


  Η Ομοσπονδία Νορβηγικών Βιομηχανιών κατέληξε σε συμφωνία με τα συνδικάτα Fellesforbundet και Parat, ανέφερε η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. Τα μέρη συμφώνησαν σε αύξηση των μισθών κατά 3,7%. Αυτό είναι σύμφωνο με την τελευταία πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας στις 24 Μαρτίου.

  Οι μισθολογικές πιέσεις στην πλουσιότερη σκανδιναβική χώρα σε κατά κεφαλήν βάση έχουν αυξηθεί, καθώς η οικονομία της έχει επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, μπροστά από τις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες. Οι ελλείψεις εργασίας αυξάνονται και ο πληθωρισμός έχει επιταχυνθεί περισσότερο από το αναμενόμενο, ωθούμενος από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία. Το υπουργείο Οικονομικών της Νορβηγίας προέτρεψε σε συγκράτηση των δαπανών για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση.

  Περισσότερα από 28.000 μέλη και άλλοι από τα δύο συνδικάτα, που εκπροσωπούν τμήματα της μεταποιητικής βιομηχανίας που εκτίθενται στον διεθνή ανταγωνισμό, ήταν έτοιμα να απεργήσουν εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία. Στη Νορβηγία, το αποτέλεσμα αυτών των συνομιλιών θέτει το σημείο εκκίνησης για τις υπόλοιπες μισθολογικές διαπραγματεύσεις σε άλλους τομείς.

  Η Νορβηγία είχε πέρυσι το υψηλότερο ωριαίο κόστος εργασίας στη σκανδιναβική περιοχή, το οποίο αντιστοιχούσε σε 51,1 ευρώ, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν 29,1 ευρώ, σύμφωνα με τη Eurostat.

  Η κεντρική τράπεζα αύξησε την περασμένη εβδομάδα την πρόβλεψή της για την ετήσια αύξηση των μισθών φέτος στο 3,7% από την εκτίμηση του Δεκεμβρίου για 3,2%, αφού η περσινή αύξηση των μισθών κατά 3,5% ξεπέρασε και την προηγούμενη πρόβλεψή της. Βλέπει την αύξηση του επόμενου έτους στο 4%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ