Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Απρ-2022 13:51

  Πανδημία: Άρχισε και στην Ιταλία η χαλάρωση των μέτρων

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Η Ιταλία μετά από 26 μήνες αφήνει πίσω της την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού. Το κόστος που έχει πληρώσει μέχρι τώρα η χώρα είναι πολύ βαρύ: 160.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, οι μολύνσεις αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια. Από σήμερα, με επίγνωση της κατάστασης, ξεκινά μια νέα φάση. Στα καφέ και τα εστιατόρια δεν υπάρχει πλέον κανένας περιορισμός στους εξωτερικούς χώρους, ενώ για την πρόσβαση στο εσωτερικό θα είναι αρκετό ακόμα και ένα αρνητικό τεστ.

  Παράλληλα οι δάσκαλοι και καθηγητές που δεν εμβολιάστηκαν μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία. Όχι όμως σε απευθείας επαφή με τους μαθητές, αλλά με διαφορετικά καθήκοντα, τα οποία ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφή. Οι εκπαιδευτικοί αρνούνται να μετατραπούν, έστω και προσωρινά, σε διοικητικούς υπαλλήλους και οι διευθυντές και λυκειάρχες δεν ξέρουν πώς να λύσουν το πρόβλημα. 

  Η πανδημία δεν αποσοβήθηκε ακόμα

  Την ίδια ώρα από σήμερα για να μπορεί κάποιος να αγοράσει τσιγάρα, να πάει στην τράπεζα ή το ταχυδρομείο, ή να μπει σε κάθε είδους  καταστήματα, δεν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού.

  Η πρόσβαση είναι ελεύθερη, με μάσκα, και στα αστικά μέσα μεταφοράς. Αντιθέτως παραμένει αναγκαίο το πιστοποιητικό εμβολιασμού - ή αρνητικό τεστ - για τραίνα και αεροπλάνα με εσωτερικές διαδρομές, για τα πλοία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα στάδια δε επιστρέφουν σε πληρότητα του 100%.

  Πρέπει να υπογραμμιστεί βέβαια ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι έλεγχοι στην Ιταλία και η γενικότερη τήρηση των κανόνων σε αρκετές περιπτώσεις είχαν "ατονήσει". "Η πανδημία δεν τελείωσε, αλλά από σήμερα προσπαθούμε να την διαχειριστούμε χωρίς έκτακτα μέτρα", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. "Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές, δεν υπάρχει  διακόπτης OFF, ο οποίος να μπορεί να σβήσει την πανδημία. Ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί και η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους είναι βασικής σημασίας", προειδοποίησε  τους Ιταλούς.

  Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελλάκης, Ρώμη


  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ