Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Μαρ-2022 11:30

  Pandora: Αποχωρεί από το σωματείο του κλάδου εταιρειών κοσμημάτων καθώς δεν διέκοψε τους δεσμούς με τη Ρωσία

  Pandora: Αποχωρεί από το σωματείο του κλάδου εταιρειών κοσμημάτων καθώς δεν διέκοψε τους δεσμούς με τη Ρωσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία κατασκευής κοσμημάτων Pandora ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από το Responsible Jewellery Council (RJC) καθώς το σωματείο του κλάδου δεν διέκοψε τους δεσμούς με τη Ρωσια.

  Το RJC, το οποίο θέτει τα ηθικά πρότυπα για τον κλάδο κοσμημάτων και ρολογιών, και του οποίου τα μέλη περιλαμβάνουν την Cartier της Richemont και την tiffany & Co, έχει αποτύχει να αναστείλει τις ρωσικές επιχειρήσεις ή να παροτρύνει τα μέλη της να διακόψουν τις δραστηριότητες στη χώρα, μετά την εισβολή στη γειτονική Ουκρανία, τόνισε η Pandora.

  "Ο πόλεμος απαιτεί όλες οι επιχειρήσεις να ενεργούν με τη μέγιστη ευθύνη σχετικά με τυχόν αλληλεπιδράσεις ή επιχειρηματικές συναλλαγές με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Alexander Lacik.

  "Η Pandora δεν μπορεί καλή τη πίστει να είναι μέλος μιας ένωσης που δεν συμμερίζεται τις αξίες μας”, πρόσθεσε.

  Η κρατική Alrosa της Ρωσίας, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής διαμαντιών παγκοσμίως, αποχώρησε εθελοντικά από το δ.σ. της RJC στις αρχές του μήνα, αλλά εξακολουθεί να αναφέρεται ως μέλος και να κατέχει την πιστοποίηση της RJC στην ιστοσελίδα του σωματείου.

  Η RJC νωρίτερα αυτόν τον μήνα δήλωσε πως "λυπάται για τη γεωπολιτική κατάσταση σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία” και ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση "σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και να ενημερώνει τα μέλη του, καθώς εξελίσσεται”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ