Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Μαρ-2022 16:38

  Η UnitedHealth εξαγοράζει την εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης κατ' οίκον LHC Group έναντι 5,4 δισ. δολαρίων

  Η UnitedHealth εξαγοράζει την εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης κατ' οίκον LHC Group έναντι 5,4 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την εξαγορά της εταιρείας υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης κατ’ οίκον LHC Group, έναντι τιμήματος 5,4 δισ. δολαρίων σε μετρητά, ανακοίνωσε την Τρίτη η unitedHealth Group, καθώς ο μεγαλύτερος ασφαλιστής υπηρεσιών υγείας στις ΗΠΑ επιδιώκει να ενισχύσει τον τομέα υπηρεσιών υγείας κατ’ οίκον.

  Στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα συγχωνευτούν οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης κατ’ οίκον, κυρίως για ηλικιωμένους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις ή τραυματισμούς, της LHC Group με τη μονάδα Optum της UnitedHealth, η οποία διαχειρίζεται τα επιδόματα φαρμάκων και παρέχει υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων για την υγειονομική περίθαλψη, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Η ζήτηση για κατ’ οίκον υγειονομική περίθαλψη, αντί νοσοκομειακής, έχει ενισχυθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς τόσο οι ασθενείς όσο και οι φροντιστές προτιμούν ολοένα και συχνότερα πρόσβασε σε ζωτικές υπηρεσίες κατ’ οίκον.

  Η UnitedHealth θα καταβάλει 170 δολάρια για κάθε μετοχή της LHC Group, τίμημα κατά 8,12% υψηλότερο από το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής.

  Η UnitedHealth εκτιμά ότι η συμφωνία με την LHC θα έχει ουδέτερη επίπτωση στα προσαρμοσμένα κέρδη της στη χρήση του 2022, ενώ θα τα ενισχύσει μετρίως το επόμενο έτος. 

  Οι ιδρυτές της LHC Group, Κιθ και Τζίντερ Μάγιερς θα επενδύσουν 10 εκατ. δολάρια στη μετοχή του ασφαλιστική υπηρεσιών υγείας, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.

  Η μετοχή της LHC Group σημειώνει κέρδη της τάξης του 7% στα 168,45 δολάρια, στις συναλλαγές της Τρίτης, ενώ ο τίτλος της UnitedHealth ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,9%, στα 517,50 δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ