Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 27-Μαρ-2022 15:18

  Επιταχύνεται η αύξηση των κερδών στην κινεζική βιομηχανία

  Πώς ο πόλεμος Ρωσία-Ουκρανίας μπορεί να πλήξει το εμπόριο της Κίνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αύξηση των κερδών των κινεζικών βιομηχανικών επιχειρήσεων επιταχύνθηκε τους δύο πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με την Handelsblatt.

  Τα πλεονάσματα αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 5,0% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία στο Πεκίνο την Κυριακή. Στο τέλος του 2021, το πλεόνασμα ήταν μόλις 4,2%.

  Ο κινητήριος μοχλός ήταν ο τομέας της ενέργειας και των πρώτων υλών, ο οποίος επωφελήθηκε από τις υψηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου και του άνθρακα, για παράδειγμα. Τα στοιχεία για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο συνήθως συνδυάζονται για να αντισταθμίσουν τις στρεβλώσεις που οφείλονται στο κινεζικό νέο έτος.

  Ωστόσο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια των εκθέσεων Κίνα αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές εξαιτίας των κρουσμάτων Corona και των συνεπειών της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  "Αναμένουμε ότι η επιδημία του Covid σε αρκετές επαρχίες θα επιβαρύνει τα κέρδη του κλάδου βραχυπρόθεσμα", δήλωσαν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs. Υποθέτουν ότι η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα θα λάβουν μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας. Για παράδειγμα, ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαταράξει τις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού και να ωθήσει τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων και της ενέργειας σε περαιτέρω άνοδο, γεγονός που είναι πιθανό να επιβαρύνει τα κέρδη των κινεζικών εταιρειών.

  Η ηγεσία στο Πεκίνο βοηθά ήδη τις εγχώριες μικρές επιχειρήσεις με φορολογικές ελαφρύνσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για αυτούς αποφασίστηκαν φοροελαφρύνσεις ύψους σχεδόν ενός τρισεκατομμυρίου γουάν (περίπου 143 δισεκατομμυρίων ευρώ).

  Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μετά τις ΗΠΑ παλεύει με την επανεμφάνιση της πανδημίας της Κορόνας. Η εξάπλωση της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής όμικρον έπληξε αυτό το μήνα σημαντικά κέντρα παραγωγής όπως το Shenzhen και το Dongguan. Εκεί, οι γραμμές συναρμολόγησης σταμάτησαν σε πολλά εργοστάσια - από εργοστάσια που κατασκευάζουν αξεσουάρ υπολογιστών, όπως μονάδες flash, μέχρι ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

  Η κυβέρνηση θέλει να επιτύχει αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά περίπου 5,5% φέτος. Για να το επιτύχει αυτό, η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκιά της τους επόμενους μήνες, προκειμένου να ενισχύσει τόσο τις επενδύσεις όσο και την κατανάλωση με φθηνότερα δάνεια, λένε οι ειδικοί.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ