Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 27-Μαρ-2022 12:36

  Το Ίδρυμα Γκέιτς και το Κατάρ θα χρηματοδοτήσουν ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή γεωργία με 200 εκατ. δολάρια

  24823852
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Κατάρ και το Ίδρυμα Γκέιτς θα επενδύσουν από κοινού έως και 200 εκατ. δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια για να βοηθήσουν στην προετοιμασία των αγροτών στις αναπτυσσόμενες χώρες για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

  Η νέα εταιρική σχέση, που ανακοινώθηκε την Κυριακή σε συνέδριο στο αραβικό κράτος του Κόλπου, επικεντρώνεται στην εισαγωγή μεθόδων και τεχνολογιών καλλιέργειας που προσαρμόζονται στην κλιματική αλλαγή σε κοινότητες που εξαρτώνται από τη γεωργία τόσο για την τροφή όσο και για το εισόδημα, κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική, δήλωσε ο Μαρκ Σούζμαν, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Γκέιτς.

  "Προσπαθούμε να βοηθήσουμε αυτές τις κοινότητες να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής τώρα και, κατά κάποιο τρόπο, να τις βοηθήσουμε να προστατευθούν από τις μελλοντικές ζημιές της κλιματικής αλλαγής", οι οποίες μπορεί να τις οδηγήσουν σε βαθιά φτώχεια, δήλωσε στο Reuters.

  Για παράδειγμα, η σύμπραξη στοχεύει στην εισαγωγή κοτόπουλων διπλής χρήσης, τα οποία εκτρέφονται τόσο για την παραγωγή τροφίμων όσο και για την παραγωγή αυγών, σε αγρότισσες με χαμηλό εισόδημα σε περιοχές της Αφρικής. Τα κοτόπουλα εκτρέφονται για να είναι παραγωγικά σε διάφορες κλιματικές συνθήκες.

  "Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει ήδη. Βλέπουμε ήδη πιο συχνές ξηρασίες, πιο συχνές πλημμύρες, λιγότερο προβλέψιμες καιρικές συνθήκες", δήλωσε η Σούζμαν.

  Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς είναι ένα σημαντικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ασχολείται με την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας. Θα χρηματοδοτήσει τη σύμπραξη σε βάση 50-50 με το κρατικό Ταμείο για την Ανάπτυξη του Κατάρ, δήλωσε ο Σούζμαν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ