Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 27-Μαρ-2022 12:17

  Ουκρανία: Δημοψήφισμα για να ενωθούν με τη Ρωσία εξετάζουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Λουγκάνσκ

  36155388
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να διεξάγει σύντομα δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία, δήλωσε την Κυριακή ο τοπικός ηγέτης Λεονίντ Πάσετσνικ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της επαναστατημένης περιοχής, όπως μετέδωσε το Reuters.

  "Νομίζω ότι στο εγγύς μέλλον θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στο έδαφος της δημοκρατίας", δήλωσε ο Πάσετσνικ. "Ο λαός θα ασκήσει το απόλυτο συνταγματικό του δικαίωμα και θα εκφράσει τη γνώμη του για την ένταξή του στη Ρωσική Ομοσπονδία".

  Η Ρωσία αναγνώρισε τον περασμένο μήνα τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ ως ανεξάρτητες και διέταξε λίγο αργότερα αυτό που αποκάλεσε ως ειρηνευτική επιχείρηση στην περιοχή.

  Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία σε μια ''ειδική επιχείρηση'', όπως την αποκάλεσε, για να ''αποστρατικοποιήσει'' και ''αποναζιστικοποίηση'' την γειτονική της χώρα,

  Οι ουκρανικές δυνάμεις προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και η Δύση επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ