Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 27-Μαρ-2022 09:58

  ΗΠΑ: Αυξάνονται θέσεις εργασίας και μισθοί, μαζί με τον πληθωρισμό

  ΗΠΑ: Ισχυρή επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας τον Φεβρουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί στις ΗΠΑ πιθανότατα συνέχισαν να αυξάνονται δυναμικά τον Μάρτιο ενώ ο πληθωρισμός μπορεί να έφτασε σε νέο υψηλό 40 ετών, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι αναφορές που θα μπορούσαν να ωθήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προς την κατεύθυνση της ακόμη ταχύτερης άρσης των νομισματικών κινήτρων. 

  Οι εργοδότες πιθανότατα πρόσθεσαν σχεδόν μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας και οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 5,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τις μέσες προβλέψεις σε έρευνα του Bloomberg ενόψει των κυβερνητικών στοιχείων της Παρασκευής. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να μειωθεί στο 3,7%.


  Τα στοιχεία θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να καθορίσουν εάν δικαιολογούνται μεγαλύτερες αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς η Fed προσπαθεί να συγκρατήσει τον καλπάζοντα πληθωρισμό.

  Μια ημέρα νωρίτερα, μια άλλη έκθεση για τα εισοδήματα και τις δαπάνες του Φεβρουαρίου προβλέπεται να δείξει ότι ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών επιταχύνθηκε σε ετήσια πρόοδο 6,4%. Αυτό είναι υπερτριπλάσιο του στόχου της Fed για τον πληθωρισμό.

  Η ανακοίνωση της Παρασκευής θα είναι η τελευταία μηνιαία έκθεση για την απασχόληση πριν από την επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στις αρχές Μαΐου, αν και οι αξιωματούχοι θα λάβουν επίσης στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαρτίου που θα αντανακλούν τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.  


  "Αναμένουμε ότι τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και τον πληθωρισμό του Μαρτίου θα σκληρύνουν περαιτέρω την αποφασιστικότητα των γερακιών της Fed - και θα τραβήξουν εκείνους που εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί - σχετικά με την ανάγκη για μια αύξηση των 50 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση του Μαΐου".

  Το ημερολόγιο των αμερικανικών στοιχείων για την οικονομία είναι γεμάτο την ερχόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνει επίσης εκθέσεις για τις θέσεις εργασίας, την καταναλωτική εμπιστοσύνη και μια στενά παρακολουθούμενη έρευνα για τη μεταποίηση. 

  Οι περιφερειακοί πρόεδροι της Fed Patrick Harker, Raphael Bostic και Thomas Barkin αναμένεται να μιλήσουν σε ξεχωριστές εκδηλώσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ