Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Μαρ-2022 16:54

  ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά 48 μεγάλων ρωσικών επιχειρήσεων και 328 μελών της Δούμας

  Λευκός Οίκος: Προσωρινή η αύξηση των τιμών της βενζίνης και της ενέργειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε την Πέμπτη και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως απάντηση στη συνεχιζόμενη εισβολή στην Ουκρανία, με τον Λευκό Οίκο να αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έχουν πλέον επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερους από 600 ρωσικούς στόχους.

  Οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν μέτρα κατά 48 μεγάλων ρωσικών κρατικών επιχειρήσεων που αποτελούν μέρος της αμυντικής και βιομηχανικής βάσης της χώρας και παράγουν όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην εισβολή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. Μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων είναι οι Tactical Missiles Corporation, High Precision Systems, NPK Tekhmash OAO, Kronshtadt και Russian Helicopters.

  Τα νέα μέτρα στοχεύουν επίσης σε 328 μέλη της Δούμας και συνολικά στη Δούμα ως οντότητα.  

  Επιπλέον, οι τελευταίες κυρώσεις στοχεύουν τον Herman Oskarovich Gref — τον επικεφαλής του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ρωσίας, της Sberbank και για πολλά χρόνια στενό σύμβουλο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Βάζουν επίσης στο στόχαστρο 17 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Sovcombank, τον ολιγάρχη Gennady Timchenko, τις εταιρείες του Timchenko και τα μέλη της οικογένειάς του.

  Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε νέα οδηγία για τις συναλλαγές χρυσού, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή αναμένεται να αμβλύνει την ικανότητα της ρωσικής κεντρικής τράπεζας να αναπτύσσει τα διεθνή αποθέματα της και ξεκαθάρισε ότι "κάθε συναλλαγή που περιλαμβάνει χρυσό και σχετίζεται με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας καλύπτεται από τις υπάρχουσες κυρώσεις."
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ