Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Μαρ-2022 16:39

  Η οικονομία των ΗΠΑ ανέβασε ρυθμούς τον Μάρτιο παρά τον πόλεμο

  ΗΠΑ: Πλεόνασμα 119 δισ. δολαρίων παρουσίασε ο προϋπολογισμός τον Ιανουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αβεβαιότητα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο εξαιρετικά υψηλός πληθωρισμός δεν εμπόδισαν την οικονομία των ΗΠΑ να επιταχύνει τους ρυθμούς της τον Μάρτιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία του σύνθετου δείκτη PMI της S&P Global.

  Ειδικότερα, ο δείκτης κινήθηκε ανοδικά τον Μάρτιο φτάνοντας τις 58,5 μονάδες από τις 55,9 του Φεβρουαρίου, καταγράφοντας υψηλό οκτώ μηνών που υποδηλώνει το γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

  Υπενθυμίζεται ότι ο σύνθετος δείκτης μετράει τις επιδόσεις τόσο του τομέα της μεταποίησης όσο και των υπηρεσιών, και κάθε μέτρηση άνω των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας.

  Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Chris Williamson, ο ιδιωτικός τομέας ανέβασε ρυθμούς τον Μάρτιο καθώς άρθηκε μεγάλο μέρος των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19, αντισταθμίζοντας τις αυξανόμενες ανησυχίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

  Σύμφωνα με την έκθεση, παραγωγή επιταχύνθηκε τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και στον τομέα των υπηρεσιών, όπως επίσης και οι εισροές νέων επιχειρήσεων λόγω ισχυρής ζήτησης. Οι εταιρείες αντιμετώπισαν επίσης λιγότερα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και αύξησαν τις θέσεις εργασίας.

  Στις επιμέρους μετρήσεις, ο προκαταρκτικός δείκτης PMI για τις υπηρεσίες σημείωσε άνοδο στις 58,9 μονάδες τον Μάρτιο από τις 56,5 του Φεβρουαρίου, την ώρα που αναλυτές σε έρευνα τηςWall Street Journal εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.

  Παρομοίως, ο PMI για τη μεταποίηση ανήλθε στις 58,5 μονάδες τον Μάρτιο από τις 57,3 του περασμένου μήνα, ξεπερνώντας επίσης σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για μέτρηση στις 57 μονάδες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ