Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Μαρ-2022 16:28

  Evans (Fed): Βλέπει άλλες έξι αυξήσεις των επιτοκίων φέτος

  Evans (Fed): Παροδικός ο πληθωρισμός - Θα πέσει κάτω από τον στόχο του 2% μολίς αρθούν τα προβλήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Chicago Federal Reserve, Charles Evans δήλωσε σήμερα ότι περιμένει το ισοδύναμο άλλων έξι αυξήσεων στα αμερικανικά επιτόκια, κατά 25 μονάδες βάσης την κάθε φορά μέχρι το τέλος του έτους και άλλες τρεις το επόμενο έτος. 

  Οι αυξήσεις αυτές θα οδηγήσουν το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο 2,75% - 3% μέχρι το τέλος του 2023.

  "Αυτό ξεπερνά λίγο τη μέση μακροπρόθεσμη εκτίμηση του 2,4% και έτσι, αντιπροσωπεύει μια ελαφρώς περιοριστική κατεύθυνση στη νομισματική πολιτική", ανέφερε ο Evans σε ομιλία του σήμερα στο Ντιτρόιτ. 

  Ο αξιωματούχος της Fed προειδοποίησε ότι από το καλοκαίρι, ο πληθωρισμός έχει ενισχυθεί και καλύπτει πλέον ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών. "Αυτό είναι σημάδι για περαιτέρω πίεση από τη συσσωρευμένη ζήτηση, με την προσφορά να είναι ασύμμετρη", ανέφερε. 

  Σημείωσε εξάλλου ότι αν η Fed δεν αντιδράσει αποτελεσματικά, το κοινό θα περιμένει ακόμα υψηλότερο πληθωρισμό και η κεντρική τράπεζα θα πρέπει τότε "να καταβάλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να χαλιναγωγήσει τις τιμές".

  Η Fed πραγματοποίησε αυτό τον μήνα την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από το 2018, κάνοντας το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσει το ράλι του πληθωρισμού σε υψηλά 40 ετών. Η αύξηση ήταν κατά 25 μονάδες βάσης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ