Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Μαρ-2022 15:42

  Έκκληση Ζελένσκι σε ΝΑΤΟ: Δώστε μας το 1% των αρμάτων μάχης που διαθέτετε

  25475571
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε στη συνάντηση των ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ότι η Ουκρανία χρειάζεται μόνο ένα κλάσμα της συνδυασμένης δύναμης πυρός της συμμαχίας. 

  "Μπορείτε να μας δώσετε το 1% όλων των αεροπλάνων σας. 1% όλων των αρμάτων σας. 1%!" είπε σε ομιλία του στο Facebook. "Έχετε χιλιάδες μαχητικά αεροσκάφη, αλλά δεν μας έχει δοθεί κάτι ακόμη… Απευθυνθήκαμε [σε εσάς] για άρματα μάχης για να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε τις πόλεις μας… έχετε τουλάχιστον 20.000 άρματα μάχης… αλλά δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη απάντηση", είπε ο Ζελένσκι. 

  Έκανε έκκληση στους ηγέτες να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για να συμβεί αυτό. 

  "Δεν μπορούμε απλώς να αγοράσουμε [αυτά τα αντικείμενα]. Μια τέτοια προμήθεια εξαρτάται άμεσα από τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, από τις πολιτικές αποφάσεις", είπε ο Ζελένσκι. 

  Είπε επίσης ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναγνωρίσουν όσα έχουν επιδείξει οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. 

  "Παρακαλώ, μην μας πείτε ποτέ ξανά ότι ο στρατός μας δεν πληροί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Έχουμε δείξει σε ποια πρότυπα μπορούμε να φτάσουμε. Και δείξαμε πόσα μπορούμε να δώσουμε στην κοινή ασφάλεια της Ευρώπης και του κόσμου", είπε ο Ζελένσκι.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ