Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Μαρ-2022 18:06

  Ρωσία: Οι τιμές καταναλωτή έχουν αυξηθεί σχεδόν 8% από την αρχή του έτους

  Σε υψηλό 5 και πλέον ετών ο πληθωρισμός στη Ρωσία τον Οκτώβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο εβδομαδιαίος πληθωρισμός στη Ρωσία επιβραδύνθηκε ελαφρώς στο 1,93% την εβδομάδα έως τις 18 Μαρτίου από 2,09% μια εβδομάδα νωρίτερα, με αποτέλεσμα η αύξηση των τιμών καταναλωτή από την αρχή του έτους να διαμορφωθεί στο 7,67%, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Rosstat την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Ο πληθωρισμός στη Ρωσία επιταχύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω της πτώσης του ρουβλιού σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο και των ενδείξεων αυξημένης ζήτησης για ένα ευρύ φάσμα αγαθών, από βασικά είδη διατροφής έως αυτοκίνητα, λόγω των προσδοκιών ότι οι τιμές τους θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

  Την εβδομάδα έως τις 18 Μαρτίου, οι τιμές σχεδόν στα πάντα, από παιδικές τροφές έως φαρμακευτικά προϊόντα, αυξήθηκαν έντονα, με τις τιμές της ζάχαρης και των ντοματών να αυξάνονται κατά περισσότερο από 13% και 8% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Rosstat.

  Η κεντρική τράπεζα, η οποία στοχεύει σε ετήσιο πληθωρισμό 4%, διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 20% τον Μάρτιο και προειδοποίησε για επικείμενη έξαρση του πληθωρισμού και για οικονομική συρρίκνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ