Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Μαρ-2022 12:42

  Tencent Holdings: Αυξήθηκαν 8% τα έσοδα στο τρίμηνο

  Tencent Holdings: Αυξήθηκαν 8% τα έσοδα στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κινεζική εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και gaming, Tencent Holdings,  ανακοίνωσε αύξηση 8% στα έσοδα δ΄ τριμήνου, που αποτελεί τη χαμηλότερη αύξηση από το 2004, κυρίως εξαιτίας του αυξημένου ρυθμιστικού ελέγχου και την επιβράδυνση της διαφήμισης.

  Η Tencent δήλωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν στα 144,2 δισ. Γουάν (22,63 δισ. Δολάρια) στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για 147,6 δισ. Γουάν.

  Τα έσοδα για το σύνολο της χρήσης αυξήθηκαν 16%, που αποτελεί το χαμηλότερο ρυθμό αύξησης επίσης.

  Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν "παγώσει” τις εγκρίσεις νέων παιχνιδιών από τον Αύγουστο του περασμένου έτους προκαλώντας προβλήματα στον κλάδο καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

  Η διαφήμιση επίσης έχει λήγει καθώς πολλοί βιομηχανικοί κλάδοι επηρεάστηκαν από τη μείωση των δαπανών που προκάλεσαν οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις των αρχών.

  Η Tencent τόνισε πως τα προσαρμοσμένα κέρδη για το τρίμηνο μειώθηκαν κατά το ένα τέταρτο στα 24,9 δισ. Γουάν, καθώς αυξήθηκε το κόστος.

  Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 60%, κυρίως χάρη σε έκτακτα οφέλη από την πώληση του μεγαλύτερου ποσοστού συμμετοχής στην JD.com.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ