Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Μαρ-2022 11:34

  Μόσχα: 78 ρωσικά αεροσκάφη έχουν κατασχεθεί στο εξωτερικό

  Μόσχα: 78 ρωσικά αεροσκάφη έχουν κατασχεθεί στο εξωτερικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 78 αεροσκάφη της έχουν κατασχεθεί στο εξωτερικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, αλλά οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες έχουν καταχωρήσει σχεδόν 800 αεροσκάφη στη χώρα.

  Το υπουργείο Μεταφορών δήλωσε ότι η Ρωσία καθοδηγείται από την εμπειρία του Ιράν σχετικά με τον τρόπο εξυπηρέτησης των αεροσκαφών σε παρόμοιες καταστάσεις. 

  Οι κυρώσεις έχουν αποκόψει την προμήθεια των περισσότερων αεροσκαφών, ανταλλακτικών αλλά και υπηρεσιών προς τη Ρωσία, ενώ οι ρωσικές αεροπορικές εταιρίες έχουν μισθώσει 515 τζετ από το εξωτερικό.

  "Έχουμε χάσει 78 αεροσκάφη", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Σαβέλιεφ, προσθέτοντας ότι αυτά τα αεροσκάφη έχουν κατασχεθεί στο εξωτερικό και δεν θα επιστρέψουν στη Ρωσία.

  Η Ρωσία πέρασε νόμο που επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρίες της χώρας να εγγράψουν στο ρωσικό μητρώο αεροσκαφών αεροπλάνα που έχουν μισθωθεί από ξένες εταιρίες, αλλά οι ίδιοι οι αερομεταφορείς διστάζουν να τον χρησιμοποιήσουν, φοβούμενοι ότι έτσι ίσως θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις με διεθνείς εταίρους.

  Η Ρωσία είχε 1.367 αεροσκάφη όταν επιβλήθηκαν οι κυρώσεις και σχεδόν 800 από αυτά έχουν τώρα περιληφθεί στο μητρώο αεροσκαφών της χώρας, δήλωσε ο Σαβέλιεφ, χωρίς να διευκρινίζει πόσα τζετ σε αυτόν τον κατάλογο αποτελούν αντικείμενο μίσθωσης από διεθνείς εταιρίες leasing.

  Σχεδόν όλα τα αεροσκάφη της Boeing και της Airbus που χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές αεροπορικές εταιρίες έχουν καταχωρισθεί στις Βερμούδες και την Ιρλανδία αλλά πριν από μία εβδομάδα οι αεροπορικές αρχές των δύο αυτών χωρών ανέστειλαν την πιστοποίηση όλων των αεροπλάνων που χρησιμοποιούν ρωσικές εταιρίες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ