Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Μαρ-2022 12:46

  Berkshire Hathaway: Εξαγοράζει την Alleghany έναντι 11,6 δισ. δολ

  Berkshire Hathaway: Εξαγοράζει την Alleghany έναντι 11,6 δισ. δολ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett σύναψε συμφωνία 11,6 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας αυτασφάλισης ακινήτων και για ατυχήματα Alleghany Corp, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες.

  Η πρόταση των 848,02 δολαρίων ανά μετοχή, είναι 1,26 φορές μεγαλύτερη από τη λογιστική αξία της στις 31 Δεκεμβρίου και αποτελεί premium 29% σε σχέση με τη μέση τιμή των τελευταίων 30 ημερών.

  Η συμφωνία επιτρέπει στην Alleghany να ζητήσει και να εξετάσει εναλλακτικές προτάσεις εξαγοράς, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 25 ημερών.

  Η εξαγορά των 11,6 δισ. Δολαρίων εάν πετύχει, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφωνία της Berkshire Hathaway από την εξαγορά της Precision Controls έναντι 34,6 δισ. Δολαρίων, το 2016.

  Μια πιο πρόσφατη συμφωνία αξίας δισ. Δολαρίων, ήταν η εξαγορά της εταιρείας μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου της Dominion Energy το 2020, έναντι 8 δισ. Δολαρίων.

  Η Berkshire Hathaway πρισφάτως αποκάλυψε πως έχει 144 δισ. Δολάρια σε μετρητά.

  "Αυτές οι περίοδοι δεν ήταν ποτέ ευχάριστες. Επίσης, ποτέ δεν είναι μόνιμες”, τόνισε ο Buffett στην πιο πρόσφατη ετήσια επιστολή προς τους μετόχους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ