Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 20-Μαρ-2022 12:17

  Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Ιαπώνων ανησυχεί για κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν και εγκρίνει κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία

  Κινα Ιαπωνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τρεις στους τέσσερις Ιάπωνες ανησυχούν ότι η Κίνα μπορεί να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον της Ταϊβάν ή ενός συνόλου αμφισβητούμενων νησιών στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με έρευνα του Kyodo News, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

   
  Ανησυχούν ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να ωθήσει την Κίνα να προβεί σε παρόμοιες επιθέσεις, δήλωσαν οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο. Η δημόσια υποστήριξη προς την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα αυξήθηκε, καθώς περίπου το 86% των ερωτηθέντων υποστήριξε την απόφαση της Ιαπωνίας να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία. 

  Οι ενδείξεις αυξάνονται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κάνει τους Ιάπωνες να προσέχουν περισσότερο τους κινδύνους ασφαλείας στην Ασία. Η Ιαπωνία έχει εμπλακεί σε μια εδαφική διαμάχη με την Κίνα για μια αλυσίδα νησιών στην Ανατολική Σινική Θάλασσα -- που ονομάζονται Σενκάκου στην Ιαπωνία και Ντιαογιού στην Κίνα -- και γενικά βλέπει την ασφάλεια της γειτονικής Ταϊβάν ως στενά συνδεδεμένη με τη δική της.

  Το αποτέλεσμα ξεχωριστής έρευνας του Σαββάτου από την εφημερίδα Mainichi και το Κέντρο Έρευνας Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Saitama έδειξε ότι εννέα στους δέκα Ιάπωνες ανησυχούν ότι η Κίνα μπορεί να εισβάλει στην Ταϊβάν.

  Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου Κισίντα να στείλει στην Ουκρανία αλεξίσφαιρα γιλέκα ήταν "λογική", δήλωσε το 61% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Mainichi. Περίπου το 11% δήλωσε ότι η Ιαπωνία δεν χρειάζεται να βοηθήσει στρατιωτικά την Ουκρανία, αλλά διπλάσιοι δήλωσαν ότι η χώρα τους θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να παράσχει πιο ενεργά στρατιωτική υποστήριξη στο ανατολικοευρωπαϊκό έθνος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ