Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 20-Μαρ-2022 09:08

  Βild: Κορυφαία προτεραιότητα του Σολτς ο Ομοσπονδιακός στρατός

  Βild: Κορυφαία προτεραιότητα του Σολτς ο Ομοσπονδιακός στρατός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην πραγματικότητα, υπάρχει υπουργός Άμυνας. Τώρα όμως ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) φροντίζει προσωπικά την Bundeswehr (ομοσπονδιακός στρατός Γερμανίας), σύμφωνα με την Bild

  Μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα επενδύσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ στον στρατό, ώστε τα στρατεύματα να μπορέσουν να υπερασπιστούν τη Γερμανία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild am Sonntag, ο Σολτς θα συναντηθεί προσωπικά με τον Γενικό Επιθεωρητή, Έμπερχαρντ Τσορν  τη Δευτέρα για να συζητήσει μαζί του ποια αεροπλάνα, πλοία και τανκς πρέπει να αγοραστούν.


  Η λίστα επιθυμιών του στρατού είναι μεγάλη: περισσότερα τανκς Puma, νέες φρεγάτες και ελικόπτερα μεταφοράς, εκσυγχρονισμένο σύστημα αεράμυνας. Η υπουργός Κριστίνε Λάμπρεχτ (SPD) επιτρέπεται επίσης να παραστεί στη συνεδρίαση, αλλά η Bundeswehr αποτελεί πλέον κορυφαία προτεραιότητα. 

  Αφού ο Σολτς αποφάσισε ότι η Luftwaffe (Λουφτβάφε,πολεμική αεροπορία Γερμανίας) θα αγόραζε 35 υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-35, Κριστίνε Λάμπρεχτ θέλησε να ανακοινώσει την απόφαση την περασμένη Δευτέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Βild am Sonntag,  ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας του Σολτς, Γενς Πλέτνερ προσπάθησε να αποτρέψει την εμφάνιση του υπουργού.


  Η Λάμπρεχτ δέχθηκε σφοδρή κριτική μετά την ανακοίνωση της για 5.000 κράνη για την Ουκρανία. Η υπουργός παραπονέθηκε στον Σολτς, αλλά του επετράπη να εμφανιστεί για λίγο μπροστά στον Τύπο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ