Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 19-Μαρ-2022 17:37

  Deutsche Bank-CEO: "Πολλές παρενέργειες αυτού του πολέμου θα γίνουν εμφανείς μόνο το β' εξάμηνο του έτους"

  Deutsche Bank-CEO: "Πολλές παρενέργειες αυτού του πολέμου θα γίνουν εμφανείς μόνο το β' εξάμηνο του έτους"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πλήρεις οικονομικές συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία θα γίνουν αισθητές μόνο αργότερα φέτος, προειδοποίησε ο Christian Sewing, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank AG σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.


  "Πολλές παρενέργειες αυτού του πολέμου θα γίνουν εμφανείς μόνο το δεύτερο εξάμηνο του έτους", είπε ο Sewing όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει ύφεση εάν ο πόλεμος συνεχιστεί για περισσότερο. "Η κατανάλωση θα μειωθεί, ο πληθωρισμός θα αυξηθεί ούτως ή άλλως και μπορεί να παραμείνει πάνω από το 5% για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα". Ο εφοδιασμός θα είναι επίσης περιορισμένος λόγω διαταραγμένων αλυσίδων εφοδιασμού, πρόσθεσε.


  Ο Sewing είπε ότι αναμένει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια το δεύτερο εξάμηνο του έτους. "Στο τέλος, η οικονομία μας δεν είναι πιθανό να αναπτυχθεί κατά 4% ή 5% όπως είχε αρχικά υποτεθεί, αλλά από 2% έως 3%. Στο βασικό μας σενάριο, δεν περιμένω ακόμη ύφεση".

  Ο Sewing είπε επίσης:

  -"Θα πρέπει να αφήσουμε τις τρέχουσες κυρώσεις να ξεδιπλώσουν τα αποτελέσματά τους. Κάνουν τεράστια ζημιά στη ρωσική οικονομία. Το βλέπουμε αυτό στη ρωσική χρηματοπιστωτική αγορά, η οποία έχει πέσει". Και ενώ μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε εμάς, "πρέπει να το συνεχίσουμε".

  -"Πρέπει να επιβάλουμε κυρώσεις έτσι ώστε να βλάψουν τη Ρωσία περισσότερο παρά να βλάψουν εμάς"

  -Το κλείσιμο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 θα οδηγήσει σύντομα σε μεγάλα προβλήματα στον ενεργειακό εφοδιασμό και σε σημαντικά υψηλότερες τιμές στη Γερμανία

  -Όσο εξακολουθούν να είναι δυνατές οι εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία, η γερμανική οικονομία θα πρέπει να κρατήσει καλά

  -Εάν τα τελευταία πυρηνικά εργοστάσια είναι πραγματικά τόσο ασφαλή όσο λένε ορισμένοι, η Γερμανία θα πρέπει "τουλάχιστον να τα εξετάσει" αντί να "αποκλείσει την πυρηνική ενέργεια".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ