Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Μαρ-2022 12:56

  Στο 20% διατήρησε το επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

  Ρωσια Κεντρικη Τραπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο 20% διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας την Παρασκευή, μετά την έκτακτη αύξηση των επιτοκίων στα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να υποστηρίξει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ενώ προειδοποίησε για υψηλότερο πληθωρισμό και για συρρίκνωση της οικονομίας.

  Η κεντρική τράπεζα συνεδρίασε σήμερα μετά από την αύξηση των επιτοκίων από το 9,5% στις 8 Φεβρουαρίου, στο 20%, όταν το ρούβλι κατρακύλησε σε ιστορικά χαμηλά, μετά τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

  Σήμερα, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι ο πληθωρισμός, θα επιστρέψει στον στόχο του 4% το 2024, αλλά δεν έδωσε εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό το 2022. "Η ρωσική οικονομία εισέρχεται στη φάση μιας μεγάλης κλίμακας διαρθρωτικής μεταμόρφωσης, η οποία θα συνοδεύεται από μια προσωρινή αλλά αναπόφευκτη περίοδο αυξημένου πληθωρισμού”, αναφέρει στην ανακοίνωση της.

  Η οικονομία της Ρωσίας θα συρρικνωθεί στα επόμενα τρίμηνα, τόνισε η τράπεζα.

  Ο υψηλός πληθωρισμός πλήττει το βιοτικό επίπεδο και αποτελεί μία από τις βασικές ανησυχίες των νοικοκυριών εδώ και χρόνια. Τα υψηλότερα επιτόκια βοηθούν στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, οδηγώντας υψηλότερα το κόστος χορήγησης δανείων και αυξάνοντας την ελκυστικότητα των τραπεζικών καταθέσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ