Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Μαρ-2022 16:56

  Η ESA αναστέλλει την κοινή αποστολή Ευρώπης - Ρωσίας στον Άρη

  Δορυφόρος+Sentinel-6+Πηγή+ESA
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναστέλει τη Ρωσο-Ευρωπαϊκή αποστολή στον Άρη λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  "Λυπούμαστε βαθύτατα για τα θύματα και τις τραγικές συνέπειες της επίθεσης κατά της Ουκρανίας. Παρότι αναγνωρίζει τον αντίκτυπο στην επιστημονική εξερεύνηση του διαστήματος, η ESA συμμορφώνεται πλήρως με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από τα κράτη μέλη της”, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

  Κατά τη συνεδρίασή του στο Παρίσι, το διοικητικό συμβούλιο της ESA "αναγνώρισε την παρούσα αδυναμία υλοποίησης της συνεχιζόμενης συνεργασίας με τη (Ρωσική διαστημική υπηρεσία) Roscosmos στην αποστολή Rover ExoMars που ήταν να ξεκινήσει το 2022, και έδωσε εντολή στον Γενικό Διευθυντή της ESA να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την αναστολή των δραστηριοτήτων συνεργασίας αναλόγως”, προσθέτει.

  Παρά την αναστολή της αποστολής στον Άρη, η ESA είπε ότι το πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού "συνεχίζει να λειτουργεί. Ο κύριος στόχος είναι να συνεχιστούν οι ασφαλείς λειτουργίες του ISS, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της ασφάλειας του πληρώματος”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ