Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Μαρ-2022 16:08

  ΕΜΑ: Μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου αναμένει τα στοιχεία για τα εμβόλια κατά της παραλλαγής Όμικρον

  Ελβετία: Κυρίαρχη εφεξής η παραλλαγή Όμικρον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για τα εμβόλια δήλωσε την Πέμπτη ότι τα δεδομένα για τα εμβόλια COVID-19 που είναι προσαρμοσμένα για την μετάλλαξη Όμικρον θα πρέπει να είναι διαθέσιμα μεταξύ Απριλίου και αρχών Ιουλίου, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για την έγκριση αυτό το καλοκαίρι, μετέδωσε το Reuters.

  Οι κατασκευαστές εμβολίων, όπως η Moderna και η Pfizer έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν εμβόλια COVID-19 σχεδιασμένα για την μετάλλαξη Όμικρον, μετά από δεδομένα που έδειξαν ότι δύο αρχικές δόσεις εμβολίου COVID-19 παρέχουν μόνο μερική προστασία έναντι της παραλλαγής.

  Με βάση τα δεδομένα για τα εμβόλια ειδικά για το στέλεχος Όμικρον, ο οργανισμός θα αποφασίσει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την πιθανή χορήγηση έγκρισης.

  Ο οργανισμός ελπίζει να έχει τα δεδομένα αυτό το καλοκαίρι, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ένα εμβόλιο να είναι διαθέσιμο προς χρήση το φθινόπωρο, δήλωσε ο Marco Cavaleri, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολίων του EMA.

  Ο EMA πρόσθεσε ότι η επανεξέταση του εμβολίου Sputnik V του κορονοϊού της Ρωσίας έχει σταματήσει.

  "Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα στην επανεξέταση και δεν αναμένω καμία στο άμεσο μέλλον", δήλωσε ο Fergus Sweeney, επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τις κλινικές μελέτες και την παρασκευή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ