Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Μαρ-2022 10:45

  UniCredit: Εξετάζει την απόσυρση των δραστηριοτήτων της από τη Ρωσία (upd)

  UniCredit: Εξετάζει την απόσυρση των δραστηριοτήτων της από τη Ρωσία (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:39

  Η ιταλική τράπεζα UniCredit προχωρά σε επανεξέταση των ρωσικών δραστηριοτήτων της, καθώς θα μπορούσε να αποφασίσει να εγκαταλείψει τη χώρα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

  Τα παραπάνω δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής τράπεζας, Andrea Orcel, ο οποίος πρόσθεσε ότι το οικονομικό περιβάλλον είχε αλλάξει εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία και ότι η τράπεζα τώρα εκτιμά πως θα επικρατήσει στασιμοπληθωρισμός.

  Μιλώντας σε συνέδριο της Morgan Stanley, ο Andrea Orcel δήλωσε πως η απόφαση ήταν περίπλοκη και μπορεί να πάρει χρόνο, εξαιτίας της ανάγκης υποστήριξης του προσωπικού που απασχολεί η τράπεζα στη χώρα και τις ευρωπαϊκές εταιρείες που επίσης προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα.

  "Εξετάζουμε την έξοδο, αλλά προφανώς πρέπει να εξισορροπήσουμε την πολυπλοκότητα και τις συνέπειες του τι κάνουμε εκεί”, δήλωσε.

  "Η μεγαλύτερη επίπτωση μας είναι στη χώρα. Απασχολούμε 4.000 ανθρώπους και τους θεωρώ συναδέλφους μου, και 1.250 ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν διατηρήσει τις θέσεις τους στις αγορές που βρισκόμαστε και περιμένουν από εμάς να τους συνοδεύσουμε στην αποσύνδεση”, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.

  Την προηγούμενη εβδομάδα η UniCredit είχε ανακοινώσει ότι ενδεχόμενη πλήρης διαγραφή των ρωσικών δραστηριοτήτων της, θα κόστιζε περίπου 7,4 δισ. Ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ