Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Μαρ-2022 14:55

  Η Pfizer δωρίζει όλα τα κέρδη της από τη Ρωσία στις προσπάθειες αρωγής της Ουκρανίας

  Η Pfizer δωρίζει όλα τα κέρδη της από τη Ρωσία στις προσπάθειες αρωγής της Ουκρανίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει στις διεθνείς προσπάθειες αρωγής της Ουκρανίας το σύνολο των κερδών της ρωσικής θυγατρικής του, ενώ πλέον θα προμηθεύει μόνο σε ανθρωπιστικό επίπεδο φάρμακα στη Ρωσία, συμμετέχοντας έτσι στον κατάλογο των δεκάδων πολυεθνικών που διακόπτουν ή μεταβάλλουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία μετά την εισβολή στη γειτονική της χώρα.

  Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Forbes, παρόλο που τα φάρμακα εξαιρούνται από τις διεθνείς κυρώσεις η Pfizer δήλωσε ότι εξέτασε το ενδεχόμενο να τερματίσει οικειοθελώς τις παραδόσεις στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, ωστόσο έκρινε ότι μια τέτοια επιλογή θα οδηγούσε έως και σε απώλειες ζωών.

  Εντούτοις, η εταιρεία δήλωσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα συνεχίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στη Ρωσία "ως συνήθως", καθώς δεν θα ξεκινήσει καμία νέα κλινική δοκιμή στη χώρα ούτε θα συμπεριλαμβάνει νέους ασθενείς στις ήδη υπάρχουσες.

  Ταυτόχρονα, παρόλο που δεν κατέχει ή δεν λειτουργεί εργοστάσια παραγωγής στη Ρωσία, η Pfizer ενημέρωσε ότι θα σταματήσει όλες τις προγραμματισμένες επενδύσεις της σε τοπικούς προμηθευτές για την ανάπτυξη παραγωγικής ικανότητας στη χώρα.

  Σύμφωνα δε με τη δήλωση της Pfizer, οι αποφάσεις της θα εξασφαλίζουν ότι "κάθε δολάριο κέρδους από τη Ρωσία θα ενισχύσει την Ουκρανία και τον λαό της", την ώρα που αμύνεται σε μία "απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ