Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Μαρ-2022 00:01

  Η Ρωσία φέρνει μισθοφόρους από Συρία και Λιβύη στην Ουκρανία - Πόσο πληρώνονται

  Η Ρωσία φέρνει μισθοφόρους από Συρία και Λιβύη στην Ουκρανία - Πόσο πληρώνονται
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ότι μισθοφόροι και τζιχαντιστές από τη Συρία και τη Λιβύη προσπαθούν να φτάσουν μέσω Τουρκίας στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας είχε γραφτεί τις προηγούμενες μέρες. Η Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας προχώρησε σε ανάρτηση, σύμφωνα με την οποία αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίο η Ρωσία προχωρά στην ίδια κίνηση στρατολογώντας μισθοφόρους από τις φιλικές προς αυτή δυνάμεις σε Λιβύη και Συρία.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ρωσία άνοιξε 14 κέντρα στρατολόγησης μισθοφόρων στη Συρία στα εδάφη υπό τον έλεγχο του Μπασάρ αλ-Άσαντ, όπως Δαμασκός, Χαλέπι, Χάμα, Ράκκα και Ντέιρ εζ-Ζορ. Μετά από σύντομη προετοιμασία, οι μισθοφόροι θα μεταφερθούν στη Ρωσία μέσω της αεροπορικής βάσης "Χμεϊμίμ" με δύο αεροπλάνα Tu-134 (έως 80 επιβάτες) και Tu-154 (έως 180 επιβάτες) στην αεροπορική βάση "Τσκαλόφσκι", στην περιοχή της Μόσχας.

  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, "η Ρωσία έχει ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες Σύριους μισθοφόρους στις τάξεις των δυνάμεων κατοχής. Ειδικότερα, πρόκειται για μέλη της λεγόμενης 'Εθνικής Άμυνας' και των μονάδων του 5ου Σώματος των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων. Αναμένεται ότι οι Σύριοι θα χρησιμοποιήσουν βαρύ πυροβολικό και όπλα ελεύθερων σκοπευτών εναντίον των Ουκρανών. Επίσης επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία Ρωσίας μισθοφόρων από τη Λιβύη για να εμπλακούν σε μάχη στην Ουκρανία. Η Ρωσία θα πληρώνει στους ξένους μισθοφόρους μηνιαίο μισθό από 300 έως 600 δολάρια".

  Η Ρωσία έχει αποσύρει εκατοντάδες Σύρους μαχητές από τη Λιβύη στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στη Συρία από τις αρχές Μαρτίου χωρίς να στείλει νέες ομάδες για να τους αντικαταστήσουν στις περιοχές όπου βρίσκονται οι μισθοφόροι της Wagner, ανέφερε ο ιστότοπος Suwayda 24.

  Δεκάδες Σύροι μαχητές έφτασαν στην αεροπορική βάση στη Συρία το Σάββατο ως η πιο πρόσφατη ομάδα επαναπατρισθέντων που προέρχονται από την πόλη As-Suwayda, ανέφερε ο ιστότοπος, προσθέτοντας ότι καμία νέα ομάδα δεν είχε μεταφερθεί στη Λιβύη από τη Ρωσία, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Μόσχα επιδιώκει να μειώσει τον αριθμό των Σύριων νεοσύλλεκτων στη Λιβύη, στέλνοντάς τους παράλληλα αλλού.

  Ένας από τους Σύρους, ο οποίος πέρασε επτά μήνες στη Λιβύη μαζί με άλλους 300 μαχητές φρουρώντας εγκαταστάσεις υπό ρωσικό έλεγχο, είπε ότι δεν είχαν συμμετάσχει σε ούτε μια μάχη. Εξήγησε ότι λάμβαναν 700 δολάρια για κάθε μήνα από τις ρωσικές δυνάμεις που τους πλήρωσαν καθώς έφτασαν στη συριακή αεροπορική βάση.

  Την ίδια ώρα πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου ανέφεραν ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει πληρώσει μισθούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών σε μισθοφόρους των φατριών του Εθνικού Στρατού, οι οποίοι βρίσκονται στη Λιβύη και επέστρεψαν στη Συρία μετά τη λήξη των συμβολαίων τους, πληρώνοντας 1.200 δολάρια για μισθοφόρους στη Λιβύη και 14.000 τουρκικές λίρες για μισθοφόρους της τελευταίας παρτίδας που επέστρεψαν στη Συρία.

  Στις 17 Φεβρουαρίου, αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το SOHR ότι μια παρτίδα Σύριων μισθοφόρων ετοιμάστηκε για τη μεταφορά τους στη Λιβύη.

  Οι Σύροι μισθοφόροι που πρόκειται να φύγουν για τη Λιβύη σήμερα θα λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές 300 δολαρίων, που ισοδυναμούν με 4.000 τουρκικές λίρες στο Αφρίν μέσω ενός πράκτορα, ενώ τα προσωπικά έξοδα θα αφαιρούνται από αυτούς τους μισθούς.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ