Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Μαρ-2022 12:57

  UniCredit: Στα 7,8 δισ. ευρώ η έκθεσή της στη Ρωσία

  UniCredit: Στα 7,8 δισ. ευρώ η έκθεσή της στη Ρωσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η UniCredit SpA έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με την έκθεσή της στη Ρωσία και το μέγιστο πλήγμα που θα μπορούσε να υποστεί στο χειρότερο σενάριο.

  Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι τα σχέδια αγοράς ίδιων μετοχών θα επηρεαζόταν από αυτό.

  Η ιταλική τράπεζα ανέφερε ότι η έκθεση της στη Ρωσία ανέρχεται περίπου στα 7,4 δισ. Ευρώ.

  Σε ένα ακραίο σενάριο όπου το σύνολο αυτού του μέγιστου ανοίγματος καταστεί μη ανακτήσιμος, η επίπτωση στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 στο τέλος του 2021 θα διαμορφωνόταν στο 2%, αντί του 15,03% που ανακοινώθηκε.

  Η τράπεζα τονίσε πως δεν εξετάζει αυτό το σενάριο ως το βασικό της σενάριο, αλλά ότι λαμβάνει μια συνετή στάση σε ό,τι αφορά στις αποδόσεις κεφαλαίων.

  Επιβεβαίωσε το μέρισμα για το 2021 και τόνισε πως θα είναι σε θέση να διατηρήσει τον δείκτη της βασικής κεφαλαιακής της επάρκειας πάνω από το 13% σε ένα ακραίο σενάριο.

  "Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε την πρόθεση μας να εκτελέσουμε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μέχρι το προηγουμένως ανακοινωθέν ποσό των 2,58 δισ. Ευρώ.

  Μια κεφαλαιακή επίπτωση από την έκθεση στη Ρωσία, μικρότερη των 200 μονάδων βάσης, θα μας δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ένα ισοδύναμο ποσό για την επαναγορά μετοχών”, ανέφερε η UniCredit.

  Η τράπεζα έχει υποσχεθεί να επιστρέψει τουλάχιστον 16 δισ. Ευρώ στους μετόχους της μέχρι το 2024 μέσω ενός μείγματος μερισμάτων και αγορών ιδίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ