Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Μαρ-2022 10:39

  Βρετανία: Οι αρχές κατέσχεσαν αεροσκάφος στο πλαίσιο νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας

  125856565
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12.32

  Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα πως κατέσχεσε ένα αεροπλάνο που συνδέεται με έναν ρώσο δισεκατομμυριούχο, στο πλαίσιο νέων κυρώσεων στις αερομεταφορές που δίνουν στις αρχές την εξουσία να κρατούν οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος και να απαγορεύουν εξαγωγές στη Ρωσία αγαθών που σχετίζονται με την αεροπορία ή το διάστημα.

  Τα μέτρα για την ενίσχυση της δράσης εναντίον ρωσικών αεροσκαφών καθιστούν ποινικό αδίκημα οποιαδήποτε πτήση ή προσγείωση ρωσικού αεροσκάφους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Η απαγόρευση περιλαμβάνει οποιοδήποτε αεροσκάφος ανήκει, επιχειρεί ή είναι ναυλωμένο από οποιονδήποτε συνδέεται με τη Ρωσία ή από καθορισμένα άτομα ή οντότητες και θα περιλάβει την εξουσία να τίθεται υπό κράτηση οποιοδήποτε αεροσκάφος ανήκει σε πρόσωπα που συνδέονται με τη Ρωσία, αναφέρει σε δήλωσή του το Φόρεϊν Όφις.

  Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε πως ένα αεροσκάφος έχει ήδη κατασχεθεί στο αεροδρόμιο του Φάρνμπορο στη νότια Αγγλία ενώ διεξάγονται περαιτέρω έρευνες.

  Βρετανική κυβερνητική πηγή διευκρίνισε πως το ιδιωτικό τζετ συνδέεται με τον Γιουτζίν Σβίντλερ, έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματικό συνεργάτη του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, του ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι. Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον Σβίντλερ για να σχολιάσει.

  "Ξέρουμε πως το αεροπλάνο δεν ανήκει σε κάποια ρωσική εταιρεία, πρόκειται μάλλον για ένα αεροσκάφος νηολογημένο στο Λουξεμβούργο. Πραγματοποιούμε περαιτέρω ελέγχους πριν το απελευθερώσουμε", δήλωσε ο Σαπς στο ραδιοσταθμό LBC.

  Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε πως εργάζεται με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να αποσαφηνίσει λεπτομέρειες για το αεροσκάφος, το οποίο είναι καταγεγραμμένο στην Global Jet Luxembourg.

  "Η απαγόρευση αεροπλάνων με σημαία Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το γεγονός ότι καθίσταται ποινικό αδίκημα η πτήση τους στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου θα προκαλέσει περισσότερο οικονομικό πόνο στη Ρωσία και σ' αυτούς που βρίσκονται κοντά στο Κρεμλίνο", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

  Το Φόρεϊν Όφις ανακοίνωσε πως θα ανακοινώσει σήμερα νέα νομοθεσία για την εφαρμογή των μέτρων.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ