Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Μαρ-2022 20:54

  Ιταλία: Σημαντική αύξηση σε παραγγελίες αντιαεροπορικών καταφυγίων

  Ιταλία: Λήγει σήμερα η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική είναι η αύξηση στις παραγγελίες αντιαεροπορικών καταφυγίων που καταγράφεται, τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον Τύπο, το κόστος των καταφυγίων αυτών κυμαίνεται από 45 μέχρι 90 χιλιάδες ευρώ.

  "Οι παραγγελίες των ημερών αυτών ξεπερνούν συνολικά εκείνες των δυο τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica o ιδιοκτήτης της εταιρίας Minus Energie, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη του συγκεκριμένου τομέα σε όλη την χώρα.

  "Η ανησυχία για ενδεχόμενες συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι αισθητή -- παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια άμεση απειλή -- και οι παραγγελίες δεν προέρχονται μόνο από ιδιαίτερα εύπορες οικογένειες", δήλωσε ο Τζούλιο Καβικιόλι, ιδρυτής της εταιρίας.

  Πρόκειται για εμπόρους, ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ελεύθερους επαγγελματίες, εξηγεί. Στην πραγματικότητα, όμως, η ιταλική νομοθεσία δεν προβλέπει την δυνατότητα δημιουργίας αντιαεροπορικών καταφυγίων και ο μόνος τρόπος για να λάβουν την προβλεπόμενη άδεια, είναι να θεωρηθούν απλά υπόγεια. "Εξεδήλωσε ενδιαφέρον και ένας ηλικιωμένος βοσκός από την Σαρδηνία", είπε ο Καβικιόλι στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

  Παράλληλα, η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero γράφει ότι από την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στην ιταλική πρωτεύουσα υπάρχουν τουλάχιστον δώδεκα αντιαεροπορικά καταφύγια. Τα γνωστότερα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Βενέτσια και στην απόκεντρη περιοχή Έουρ, την οικοδόμηση της οποίας είχε ξεκινήσει ο φασίστας δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι.

  Στο Μιλάνο, τέλος, τα καταφύγια ξεπερνούν τα εκατό, πολλά από τα οποία χρησίμευσαν για την προστασία των κατοίκων την περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ