Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Μαρ-2022 15:15

  Ρωσία: Στέλεχος της κυβερνώσας "Ενιαίας Ρωσίας" προτείνει εθνικοποίηση εργοστασίων ξένης ιδιοκτησίας

  Ρωσία: Στέλεχος της κυβερνώσας "Ενιαίας Ρωσίας" προτείνει εθνικοποίηση εργοστασίων ξένης ιδιοκτησίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Ρωσίας πρότεινε την εθνικοποίηση εργοστασίων ξένης ιδιοκτησίας που παύουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα εξαιτίας της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όπως τη χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο.

  Αρκετές ξένες εταιρίες, μεταξύ των οποίων η Toyota, η Nike και η εταιρία οικιακού εξοπλισμού και επίπλων IKEA ανακοίνωσαν το προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και εργοστασίων στη Ρωσία προκειμένου να ασκηθεί πίεση στο Κρεμλίνο για να σταματήσει την εισβολή του στη γειτονική Ουκρανία.

  Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες βράδυ στην ιστοσελίδα της Ενιαίας Ρωσίας, ο γραμματέας του γενικού συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος Αντρέι Τουρτσάκ δήλωσε ότι η αναστολή δραστηριοτήτων είναι ένας "πόλεμος" εναντίον των Ρώσων πολιτών.

  Στην ανακοίνωση αναφέρονται η φινλανδικές εταιρίες τροφίμων Fazer, Valio και Paulig ως οι τελευταίες μιας σειράς επιχειρήσεων που ανακοινώνουν την αναστολή δραστηριοτήτων τους στη Ρωσία.

  "Η Ενιαία Ρωσία προτείνει την εθνικοποίηση παραγωγικών μονάδων των εταιριών που ανακοινώνουν την έξοδό τους και το κλείσιμο της παραγωγής στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία", δήλωσε ο Τουρτσάκ.

  "Είναι ένα ακραίο μέτρο, αλλά δεν θα ανεχθούμε να μας μαχαιρώνουν πισώπλατα, και θα προστατεύσουμε τον λαό μας. Είναι ένας πραγματικός πόλεμος, όχι κατά της Ρωσίας συνολικά, αλλά κατά των πολιτών μας", δήλωσε.

  "Θα λάβουμε αυστηρά μέτρα ως αντίποινα, ενεργώντας σύμφωνα με το δίκαιο του πολέμου", δήλωσε ο Τουρτσάκ.

  Η Fazer και η Valio δεν ήθελαν να κάνουν κάποιο σχόλιο όταν το Reuters επικοινώνησε μαζί τους. Η εταιρία Paulig δεν απάντησε.

  Η Fazer, που παράγει σοκολάτες, ψωμί και γλυκίσματα, έχει τρία αρτοποιεία στην Αγία Πετρούπολη και ένα στη Μόσχα, απασχολώντας περίπου 2.300 ανθρώπους. Η Valio έχει ένα εργοστάσιο τυροκομικών και απασχολεί 400 εργαζομένους στη Ρωσία ενώ η Paulig έχει μια μονάδα επεξεργασίας καφέ και απασχολεί 200 ανθρώπους στη χώρα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ