Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Μαρ-2022 15:08

  Γαλλία: Η Ευρώπη έχει λύσεις για να ανεξαρτητοποιηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο

  Γαλλία: Η Ευρώπη έχει λύσεις για να ανεξαρτητοποιηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρώπη έχει λύσεις για να ανεξαρτητοποιηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, προσθέτοντας ότι επιδιώκει να επιταχύνει την εφαρμογή τους ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πρόκληση του χειμώνα 2022-2023.

  Επιβεβαιώνοντας ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν "κλειδωμένες" για τους καταναλωτές στην Γαλλία, ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε σε μία σειρά ευρωπαϊκών λύσεων για την αντιμετώπιση του "σοκ του φυσικού αερίου" που συνδέεται με την ρωσο-ουκρανική σύρραξη και τις συνέπειές της στην ευρωπαϊκή οικονομία.

  "Η ανεξαρτησία δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία είναι εξαρτημένη κατά 20% για την τροφοδοσία της σε ρωσικό φυσικό αέριο, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 40%, η Γερμανία είναι στο 55% και ορισμένες χώρες είναι απολύτως εξαρτημένες (...) για παράδειγμα για την Φινλανδία το 100% του ρωσικού αερίου προέρχεται από την Ρωσία", υπενθύμισε ο γάλλος υπουργός στο περιθώριο επίσκεψής του στην μονάδα παραγωγής υδρογόνου Air Liquide στην Νορμανδία προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη για "συλλογική ευρωπαϊκή λύση" για το θέμα.

  Μεταξύ των λύσεων, ο Μπρουνό Λεμέρ αναφέρθηκε στην ανάγκη "επιτάχυνσης της αποθήκευσης φυσικού αερίου το καλοκαίρι", "στην πλήρωση κατά 90% των αποθεμάτων για την αντιμετώπιση του χειμώνα του 2022".

  "Η πρόκληση δεν είναι για τώρα, είναι για τον χειμώνα 2022-2023", υπενθύμισε.

  "Δεύτερη δυνατότητα: ομαδικές αγορές, από κοινού, για την συγκρότηση μετώπου και την επίτευξη λιγότερο υψηλής ταρίφας", είπε. "Τρίτο πράγμα, η επιδίωξη διαφοροποίησης των προμηθειών" με άλλους παραγωγούς.

  Τέταρτη λύση: η βελτίωση της λειτουργίας των τερματικών σταθμών LNG. "Υπάρχουν επτά στην Ισπανία, τέσσερις στην Γαλλία και δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας στην Γερμανία. Μπορούμε να βελτιώσουμε την λειτουργία των τερματικών σταθμών για να έχουν μεγαλύτερη απόδοση", δήλωσε ο γάλλος υπουργός.

  Απέναντι στο "σοκ του φυσικού αερίου", ο Μπρουνό Λεμέρ αναφέρθηκε στην δυνατότητα εκμετάλλευσης της βιομάζας και του βιοαερίου, "εναλλακτικών λύσεων που παράγονται στην Γαλλία και θα επιτρέψουν να ανεξαρτητοποιηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ