Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Μαρ-2022 14:24

  Πεσκόφ: Αυτοί είναι οι όροι για να σταματήσει άμεσα η "στρατιωτική επιχείρηση" στην Ουκρανία

  Πεσκοφ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το σύνταγμά της ώστε να κατοχυρώσει καθεστώς ουδετερότητας, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει τις αποσχιστικές "δημοκρατίες" του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητα εδάφη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Ο Πεσκόφ δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία είπε στην Ουκρανία πως είναι έτοιμη να σταματήσει τη στρατιωτική της δράση "άμεσα" αν το Κίεβο εκπληρώσει τους όρους της.

  Πρόκειται για την πιο σαφής ρωσική δήλωση μέχρι στιγμής για τους όρους που θέλει να επιβάλει στην Ουκρανία για να σταματήσει αυτό που αποκαλεί ως "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" στην Ουκρανία, η οποία διανύει τη 12η ημέρα της.

  Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ουκρανία ήταν ενήμερη για τους όρους. "Έχουν ενημερωθεί ότι όλα αυτά μπορούν να σταματήσουν σε μια στιγμή".

  Σχετικά με το ζήτημα της ουδετερότητας, είπε: "Θα πρέπει να κάνουν τροποποιήσεις στο σύνταγμα, σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία θα απορρίπτει οποιουσδήποτε στόχους για να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ. Αυτό είναι εφικτό μόνο με την πραγματοποίηση αλλαγών στο σύνταγμα".

  Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέμεινε ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να προβάλει περαιτέρω εδαφικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία.

  "Ολοκληρώνουμε την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την ολοκληρώσουμε. Αλλά το κυριότερο είναι να σταματήσει η Ουκρανία τη στρατιωτική της δράση. Θα πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική της δράση και τότε κανείς δεν θα πυροβολεί", δήλωσε.

  "Θα πρέπει να κάνουν τροποποιήσεις στο σύνταγμά τους, σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία θα απορρίπτει κάθε στόχο να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ. Έχουμε επίσης συζητήσει για το ότι θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και ότι πρέπει να αναγνωρίσουν το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητα κράτη. Αυτό είναι όλο"., δήλωσε ο Πεσκόφ στο Reuters.

  Η ανάλυση των απαιτήσεων της Ρωσίας έγινε ενώ αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και την Ουκρανία ετοιμάζονταν να συναντηθούν τη Δευτέρα για έναν τρίτο γύρο συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ