Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 05-Μαρ-2022 14:26

  Τα γερμανικά κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα, ARD και ZDF ανέστειλαν τους τα ρεπορτάζ από τη Μόσχα

  Τα γερμανικά κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα, ARD και ZDF ανέστειλαν τους τα ρεπορτάζ από τη Μόσχα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   Οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς ARD και ZDF αναστέλλουν προς το παρόν το ρεπορτάζ τους από τα γραφεία τους στη Μόσχα. Το είπαν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, σύμφωνα με το Spiegel. Ο λόγος είναι ένας νέος νόμος, τις συνέπειες του οποίου θα ήθελε κανείς να εξετάσει πρώτα.

  "Οι δύο δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα συνεχίσουν να ενημερώνουν πλήρως το κοινό για το τι συμβαίνει στη Ρωσία και την Ουκρανία από τις άλλες τοποθεσίες τους", ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

  Μετά την ψήφιση του νέου ρωσικού νόμου που ποινικοποιεί τη διάδοση "ψευδών πληροφοριών" σχετικά με τον επιθετικό πόλεμο της χώρας κατά της Ουκρανίας, το βρετανικό BBC, το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχαν προηγουμένως σταματήσει να δημοσιεύουν.

  Ως αποτέλεσμα του νέου νόμου, όλες οι πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην άποψη του Κρεμλίνου θεωρούνται "πλαστές". Όσοι δεν συμμορφωθούν αντιμετωπίζουν υψηλά πρόστιμα, "διορθωτική εργασία" ή φυλάκιση έως και 15 ετών, ανάλογα με το αδίκημα.

  Η Ρωσία είχε προηγουμένως μπλοκάρει το Facebook και το Twitter δεν είναι πλέον προσβάσιμο. Ο κατάλογος των αποκλεισμένων μέσων γίνεται όλο και μεγαλύτερος: η Deutsche Welle, ο ραδιοφωνικός σταθμός Echo Moskwy, η διαδικτυακή πύλη "Meduza" και ο ιστότοπος "Tayga Info", που είναι σημαντικός στη Σιβηρία, επηρεάζονται.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ