Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Μαρ-2022 15:22

  Ρ. Μετσόλα: Τώρα πρέπει να δράσουμε για τους ουκρανούς πρόσφυγες

  Ρομπέρτα Μετσόλα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε από όσα έχουμε πει, στην υλοποίησή τους", τόνισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στην Ευρώπη, στο περιθώριο της Συνόδου των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης που διεξάγεται στη Μασσαλία.

  "Έχουμε ήδη σε εξέλιξη δράσεις στο πεδίο. Το πιο σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε για να υποδεχθούμε εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς στα σπίτια και τις πόλεις μας και να εξασφαλίσουμε ότι θα τους παράσχουμε τις υπηρεσίες εκείνες και τη φροντίδα που έχουν ανάγκη", τόνισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί "φεύγουν μακριά από τον πόλεμο κι είμαστε εμείς εκείνοι που πρέπει να τους υποδεχτούμε τώρα.

  Νωρίτερα, κατά την ομιλία της στη Σύνοδο, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της, όχι μόνο σήμερα, αλλά και αύριο και μεθαύριο. "Θα πρέπει να χαιρετίσουμε αυτούς τους γενναίους Ευρωπαίους (σ.σ. τους Ουκρανούς), που μάχονται κάθε μέρα εναντίον της ρωσικής εισβολής και επιθετικότητας, γι' αυτό κι εκ μέρους τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταδικάζω με τον πλέον σθεναρό τρόπο αυτή την εισβολή και την επιθετικότητα", σημείωσε κι εξέφρασε την αλληλεγγύη της σε όλους εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο.

  "Η εξοργιστική εισβολή σε ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο κράτος αντιμετωπίστηκε με μια ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση", σημείωσε, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συμβολή των δήμων και των περιφερειών της Ευρώπης στην υποδοχή προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες. "Είναι πολύ σημαντικές οι ενέργειες σας ως δήμαρχοι και περιφερειάρχες για τα κοινά μας πρότζεκτ, την προώθηση των κοινών μας αξιών και αρχών", σημείωσε και χαιρέτισε τη δράση που έχουν ήδη αναπτύξει οι δήμοι και οι περιφέρειες της Ευρώπης σε σχέση με τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

  Υπογράμμισε δε την ανάγκη να "μείνουμε ενωμένοι στην Ευρώπη" απέναντι σε αυτή την επιθετικότητα και την αυταρχικότητα. "Ο δικός μας οίκος της Δημοκρατίας είναι πολύτιμος και πρέπει να τον προστατεύσουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Στην ομιλία της, η κ. Μετσόλα αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ενεργειακής απεξάρτησης από τη Ρωσία και στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη μνεία στον σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προς αυτή την κατεύθυνση.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ