Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Μαρ-2022 09:54

  Σταμάτησαν οι ροές του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Yamal-Europe προς τα δυτικά

  60403999
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ροές φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe σταμάτησαν την Παρασκευή, ενώ οι προσφορές της Gazprom για πρόσθετη χωρητικότητα διέλευσης μέσω Ουκρανίας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία από τους φορείς εκμετάλλευσης αγωγών.

  Οι ροές προς τη Γερμανία μέσω του σημείου μέτρησης του Mallnow ήταν περίπου 101.119 κιλοβατώρες ανά ώρα (kWh/h) νωρίς το πρωί της Παρασκευής και ήταν περίπου 13,5 εκατομμύρια κιλοβατώρες ανά ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom την Πέμπτη επανέλαβε τις προμήθειες φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe στη Γερμανία από την Πολωνία και έκλεισε 7,8 εκατομμύρια κιλοβατώρες ανά ώρα δυναμικότητας διέλευσης φυσικού αερίου μέσω του αγωγού για την Παρασκευή το πρωί μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

  Ο αγωγός μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας αντιπροσωπεύει συνήθως περίπου το 15% της προμήθειας φυσικού αερίου της Ρωσίας προς τα δυτικά προς την Ευρώπη και την Τουρκία. Από τον Δεκέμβριο, ωστόσο, λειτουργεί αντίστροφα και οδηγεί τις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου υψηλότερες.

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο στις παγκόσμιες αγορές, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ενισχύουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ