ΗΠΑ και Αλβανία αξιώνουν να διεξαχθεί σήμερα ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ επί ψηφίσματος που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας

Παρασκευή, 25-Φεβ-2022 01:28

127500704

Οι αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Αλβανίας στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν να διεξαχθεί ψηφοφορία στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) επί σχεδίου απόφασης που καταδικάζει σθεναρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και αξιώνει η Μόσχα να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της.

Το κείμενο αυτό, που παραπέμπει στο Κεφάλαιο 7 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ή με άλλα λόγια επιτρέπει την καταφυγή στη χρήση βίας για την εφαρμογή του, είναι καταδικασμένο σε αποτυχία με δεδομένο το δικαίωμα αρνησικυρίας που διαθέτει η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας ως κράτος-μόνιμο μέλος του. Για την Ουάσινγκτον μολαταύτα, η χρήση του ρωσικού βέτο θα επεδείκνυε την "απομόνωση" της Μόσχας στη διεθνή σκηνή.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ