Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Φεβ-2022 19:01

  Ι. Κασουλίδης: Οι κυρώσεις στη Ρωσία ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις και στην Κύπρο

  Ι. Κασουλίδης: Οι κυρώσεις στη Ρωσία ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις και στην Κύπρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εξελίξεις είναι λυπηρές και αντίθετες με τη διεθνή νομιμότητα. Πρόκειται για στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός της Ευρώπης, κάτι το οποίο είχαμε αποφύγει από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης. 

  Επισημαίνει ότι σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής, καταδικάζουμε τη στρατιωτική επιδρομή εναντίον μιας χώρας ανεξάρτητης, κυρίαρχης και εδαφικά ακέραιης.

  Αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προχώρησε σε διευθετήσεις για να βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής και σημειώνει:

  "Ασφαλώς η ΕΕ δεν θα απαντήσει στρατιωτικά αλλά με την επιβολή κυρώσεων. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί οι κυρώσεις ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις σε όλα τα κράτη μέλη περιλαμβανομένης και της Κύπρου. 'Επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις θα γίνουν σε πνεύμα ενότητας, η οποία είναι το πιο ισχυρό όπλο το οποίο διαθέτουμε.

  Καλούμε έστω και την υστάτη να υπάρξει κατάπαυση του πυρός για την αποφυγή θυμάτων μεταξύ αμάχων και επιστροφή στη διπλωματική οδό".

  Όσον αφορά στους Κύπριους που βρίσκονται στην Ουκρανία, ανέφερε ότι το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ενεργοποιηθεί και βρίσκεται στη διάθεσή των πολιτών για παροχή προξενικής βοήθειας και ενδεχόμενη εφαρμογή σχεδίων εκκένωσης. 


  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ