Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Φεβ-2022 15:48

  Γαλλία: Αμφιβολίες για την πολιτική Μακρόν

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Κριτική ασκείται στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για τη στάση του στο Ουκρανικό, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις ενδέχεται να έχει συνέπειες και στην υποψηφιότητα του.

  Στο ερώτημα για το κατά πόσο υπήρξε αφελής ο Μακρόν στη διπλωματία με τον Πούτιν, υπάρχουν αυτοί που θεωρούν ότι "καλώς έπραξε να προσπαθήσει μέχρι τέλους", αλλά και αυτοί, όπως ο αντίπαλός του για την προεδρία Ζαν Λυκ Μελανσόν, που τον ειρωνεύονται με εκφράσεις όπως ότι ο ρώσος πρόεδρος "τον τύλιξε για τα καλά".

  "Ο πρόεδρος Μακρόν είναι ο λιγότερο αφελής όλων", ύψωσε ωστόσο χθες βράδυ τη φωνή του ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν. "Ξέρουμε το παιχνίδι του Πούτιν, λειτουργεί με ασάφεια, σύγχυση, ένταση και χειραγώγηση. Δύσκολο να κάνεις συμφωνία μαζί του. Προσπαθήσαμε, δεν είμαστε αφελείς και ο πρόεδρος έχει επίγνωση πόσο κυνικός μπορεί να είναι ο Πούτιν, γι’ αυτό μετά την εκλογή το 2017, εδώ στο Παρίσι, μίλησε ξεκάθαρα μαζί του", δήλωσε ο Λε Ντριάν, υπονοώντας τα στοιχεία ρωσικής παρεμβολής στην εκλογική διαδικασία.

  "Από εδώ και στο εξής, ο Πούτιν δεν τιμά την υπογραφή της Ρωσίας για τις διεθνείς δεσμεύσεις της, όπως στη Χάρτα Παρισίων το 1990 για το απαραβίαστο των συνόρων, ή τη Συμφωνία του Μινσκ" υπογράμμισε ο υπουργός.

  1.500 υπογραφές υποστήριξης στον Μακρόν

  Τώρα, για τον πρόεδρο Μακρόν ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει πλέον το τοπίο για την υποψηφιότητα του. Σύμφωνα με τον νόμο,  η 4 Μαρτίου είναι το τελευταίο περιθώριο για την επίσημη κατάθεση των υπογραφών-υποστήριξης από 500 τουλάχιστον  δημάρχους. Ο ίδιος, αν και μη υποψήφιος ακόμα,  έχει πάνω από 1.500 υπογραφές, τρεις όμως σημαντικοί υποψήφιοι δεινοπαθούν, με κίνδυνο να αποκλεισθούν. 

  Πρόκειται για τους : Ζαν Λυκ Μελανσόν (της Ριζοσπαστικής Ζριστεράς) με 442 υπογραφές για την ώρα και τους δύο υποψηφίους της ακροδεξιάς, τον Ερικ Ζεμούρ με 350 υπογραφές και την Μαρίν Λεπέν, η οποία με 393 υπογραφές διέκοψε σήμερα την εκστρατεία της, προκειμένου να συγκεντρώσει τις υπόλοιπες.

  Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι


  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ