Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Φεβ-2022 17:25

  ΗΠΑ: Ισχυρή επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας τον Φεβρουάριο

  ΗΠΑ: Ισχυρή επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας τον Φεβρουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ανέβασε σημαντικά στροφές τον Φεβρουάριο υπερβαίνοντας και τις εκτιμήσεις της αγοράς, καθώς υποχώρησαν οι επιπτώσεις της Όμικρον, αν και οι υψηλές τιμές εισροών συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit, o σύνθετος δείκτης PMI που παρακολουθεί τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, σημείωσε ισχυρή ανάκαμψη στις 56 μονάδες αυτόν τον μήνα από τις 51,1 του Ιανουαρίου.

  Σύμφωνα με την έκθεση της Markit, η απότομη άνοδος αποδίδεται "στην επιστροφή των εργαζομένων από αναρρωτικές άδειες, στην αύξηση των μετακινήσεων και στη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα πρώτων υλών".

  Στα επιμέρους στοιχεία της μέτρησης, ο σύνθετος δείκτης παραγγελιών ανέβηκε στις 57,5 μονάδες ​​από τις 55,2 του Ιανουαρίου, καθώς οι πελάτες να πραγματοποίησαν επιπλέον αγορές για να αποφύγουν μελλοντικές αυξήσεις τιμών.

  Η ανάκαμψη της δραστηριότητας ήταν γενικότερη, καθώς ο προκαταρκτικός PMI υπηρεσιών αυξήθηκε επίσης στις 56,7 μονάδες από τις 51,2.

  Σημειώνεται ότι οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν τη μέτρηση, για τον τομέα των υπηρεσιών που αντιπροσωπεύει περισσότερα από τα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, στις 53 μονάδες αυτόν τον μήνα

  Οι επιχειρήσεις του κλάδου των υπηρεσιών ανέφεραν αύξηση των παραγγελιών παραγγελίες που δέχονται αλλά και των επιπέδων της απασχόλησης, ωστόσο ανέφεραν ότι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αύξηση στα κόστη τους (τιμές εισροών).

  Τέλος, σημαντική δυναμική ανέκτησε και ο μεταποιητικός τομέα, που παρουσίασε επίσης ισχυρή αύξηση των παραγγελιών και αύξηση της απασχόλησης, με τον PMI του κλάδου να ανεβαίνει στις 57,5 μονάδες ​​από τις 55,5, έναντι εκτίμησης των οικονομολόγων για άνοδο στις 56.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ