Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Φεβ-2022 23:44

  Ο Πούτιν στέλνει στρατεύματα στις αποσχισθείσες περιοχές

  Πουτιν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τον υπουργό Άμυνας να στείλει μια ειρηνευτική ρωσική δύναμη στις αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τα σχετικά διατάγματα που δημοσιεύτηκαν λίγο μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. 

  Ο Πούτιν έδωσε εντολή στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να διασφαλίσουν τη διατήρηση της ειρήνης στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τα σχετικά διατάγματα.

  "Σε σχέση με το αίτημα του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα διασφαλίσει ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα εκτελέσουν ειρηνευτικά  καθήκοντα", αναφέρεται στο σχετικό διάταγμα. Υπάρχει αντίστοιχη εντολή στο διάταγμα για το Ντονέτσκ.

  Επιπλέον, ο Πούτιν έδωσε εντολή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να διεξαγάγει συνομιλίες με τις δύο ''δημοκρατίες'' για την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων, φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ