Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Φεβ-2022 14:00

  Στην Κύπρο για το προσφυγικό ο Μ. Σχοινάς

  Σχοινάς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής Κομισιόν επισκέφθηκε την πράσινη γραμμή και συνυπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΕ για την καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού.

  Ενίσχυση της χρηματοδότησης προς την Κύπρο και την κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μονάδων και υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για βοήθεια στη διαχείριση των προσφυγικών ροών περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας- ΕΕ που υπεγράφη το πρωί στη Λευκωσία για το προσφυγικό. Το μνημόνιο υπεγράφη στο Προεδρικό Μέγαρο στη διάρκεια συνάντησης του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη. Η συμφωνία προνοεί δράσεις σε άξονες που περιλαμβάνουν τα σημεία εκκίνησης των μεταναστευτικών ροών, την ενίσχυση των δομών υποδοχής και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στην Κυπριακή Δημοκρατία και την επιστροφή παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης. 

  Στην πράσινη γραμμή ο Σχοινάς  

  Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφτηκε χθες σημεία της Πράσινης Γραμμής, τα οποία θεωρούνται από την κυπριακή κυβέρνηση ως πύλες εισόδου παράτυπων μεταναστών. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε πως "είναι εντελώς διαφορετική η αντίληψη του προβλήματος από απόσταση με αυτό που βλέπω τώρα εδώ". Ως εκ τούτου, είπε ο κ. Σχοινάς, η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να λάβει βοήθεια για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, η οποία θα περιλαμβάνει γενναιόδωρη κοινοτική χρηματοδότηση παραπέμποντας στη συνομολόγηση της στρατηγικής συμφωνίας που υπογράφηκε σήμερα στο Προεδρικό. Πρόκειται, είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, για μια αλλαγή σελίδας στη διαχείριση του μεταναστευτικού που θα δείχνει ότι η Κύπρος δεν θα αφεθεί μόνη της.   

  Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία


  Πηγή: Deutsche Welle

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ