Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Φεβ-2022 13:48

  Daikin: Επενδύει στην καινοτομία με τη δημιουργία νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης

  Daikin: Επενδύει στην καινοτομία με τη δημιουργία νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην έρευνα και την καινοτομία επενδύει σταθερά η Daikin, με την ίδρυση ενός νέου πρωτοποριακού κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στην Ευρώπη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία ενός νέου, φιλικού προς το περιβάλλον και ενεργειακά ουδέτερου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στο Zwijnaarde στο Βέλγιο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το 2024.

  Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, τα γραφεία θα είναι περίπου 13.000 τ.μ. και θα παρέχουν χώρο για περίπου 500 υπαλλήλους. Περίπου 380 εργαζόμενοι αναμένεται να απασχοληθούν στο νέο Κέντρο Ανάπτυξης EMEA έως το 2025. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αναμένεται να φτάσει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

  Σημαντικοί πόροι θα δαπανηθούν και για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανάπτυξης (EDC) της Daikin που στοχεύει, μέσα από το ερευνητικό του έργο, να εδραιώσει τη θέση της εταιρείας, ως πρωτοπόρο στην έρευνα και ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς θέρμανσης, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις HVAC-R που ανταποκρίνονται στις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Με εκτεταμένη εμπειρία στην ανάπτυξη των πιο πρόσφατων λύσεων θέρμανσης, το EDC λειτουργεί επί του παρόντος ως το βασικό κέντρο ανάπτυξης της Daikin για τη δοκιμή και τη δημιουργία νέων τεχνολογιών και προϊόντων θέρμανσης για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMΑA).

  Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου, η Daikin έχει επενδύσει σχεδόν 13 εκατ. ευρώ σε τεχνολογία και υποδομές, ενώ αναβαθμίζει συνεχώς τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις με νέους χώρους δοκιμών υψηλής τεχνολογίας. Επίσης, το EDC διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην έρευνα και ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικών λύσεων που διαφέρουν από τις παραδοσιακές λύσεις θέρμανσης, απαντώντας έτσι στις προκλήσεις που δημιουργεί η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και η αστικοποίηση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ