Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Φεβ-2022 10:07

  Credit Suisse: Απορρίπτει τις κατηγορίες για το θέμα της διαρροής στοιχείων 18.000 λογαριασμών

  Credit Suisse: Απορρίπτει τις κατηγορίες για το θέμα της διαρροής στοιχείων 18.000 λογαριασμών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Credit Suisse "απορρίπτει σθεναρά” τους ισχυρισμούς για λανθασμένους χειρισμούς, αφότου δεκάδες ΜΜΕ δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των συντονισμένων ερευνών τύπου Panama Papers, για τη διαρροή δεδομένων από χιλιάδες λογαριασμούς της τράπεζας, τις προηγούμενες δεκαετίες.

  Ένα άτομο διέρρευσε στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung τις πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς, οι οποίοι αφορούσαν σε δεκαετίες από το 1940 μέχρι και το 2010.

  Η γερμανική εφημερίδα μοιράστηκε τα στοιχεία με 46 άλλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων οι New York Times, Guardian, Le Monde, και με την ένωση για το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά.

  Μεταξύ των καταγγελιών ήταν οι κατηγορίες πως στους πελάτες της τράπεζας περιλαμβάνονταν επιχειρηματίες στους οποίους είχαν επιβληθεί κυρώσεις και ανθρώπους που είχαν παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Οι New York Times ανέφεραν ότι τα στοιχεία που διέρρευσαν κάλυπταν περισσότερους από 18.000 λογαριασμούς που συλλογικά είχαν στην κατοχή τους περισσότερα από 100 δισ. δολάρια.

  Σε ανακοίνωση της την Κυριακή το βράδυ, η ελβετική τράπεζα τόνισε πως "η Credit Suisse απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και υπαινιγμούς σχετικά με τις υποτιθέμενες επιχειρηματικές πρακτικές της τράπεζας”.

  "Τα θέματα που παρουσιάζονται είναι κατά κύριο λόγο ιστορικά και οι λογαριασμοί που αφορούν σε αυτά, βασίζονται σε μερικές, ανακριβείς ή επιλεκτικές πληροφορίες που έχουν επιλεχθεί, καταλήγοντας σε τετριμμένες ερμηνείες αναφορικά με την συμπεριφορά της τράπεζας”.

  Πρόσθεσε ακόμη ότι περίπου το 90% των λογαριασμών που ερευνήθηκαν έχουν κλείσει σήμερα ή βρίσκονταν σε διαδικασία να κλείσουν, πριν από τις δημοσιογραφικές έρευνες, εκ των οποίων πάνω από το 60% έκλεισαν πριν από το 2015.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Credit Suisse: Διαρροή 18.000 λογαριασμών δείχνει διεφθαρμένους πελάτες και ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ