Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 19-Φεβ-2022 18:43

  ΗΠΑ: Ο FDA εξετάζει την χορήγηση και δεύτερης αναμνηστικής δόσης

  145905229
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ρυθμιστικές αρχές υγείας των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκρίνουν μια πιθανή τέταρτη δόση του εμβολίου COVID-19 το φθινόπωρο, ανέφερε το Σάββατο η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

  Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εξετάζει τα δεδομένα για την έγκριση μιας δεύτερης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου mRNA των Pfizer-BioNTech και του εμβολίου της Moderna, προστίθεται στο δημοσίευμα. Ο FDA δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

  Ο οργανισμός μείωσε τον περασμένο μήνα το διάστημα για να λάβει κανείς αναμνηστική δόση των εμβολίων COVID-19 των Pfizer-BioNTech καθώς και από την Moderna, σε μια προσπάθεια να παρέχει καλύτερη προστασία κατά της παραλλαγής Όμικρον.

  Ο σχεδιασμός βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια και η έγκριση θα εξαρτηθεί από το αν η δεύτερη αναμνηστική δόση θα πρέπει να εγκριθεί για όλους τους ενήλικες ή για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και αν θα πρέπει να στοχεύει στην παραλλαγή Όμικρον ή να είναι διαφορετικά διαμορφωμένο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

  Καμία απόφαση δεν είναι οριστική και οι αναμνηστικές δόσεις θα μπορούσαν να διατεθούν νωρίτερα  εάν εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ