Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Φεβ-2022 11:57

  Λε Μερ: Κρατική ενίσχυση 2,1 δισ. ευρώ στην EDF

  Λε Μερ: Κρατική ενίσχυση 2,1 δισ. ευρώ στην EDF
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γαλλία δήλωσε την Παρασκευή ότι θα εισφέρει περίπου 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ στην EDF, προσπαθώντας να μετριάσει τις συνέπειες της απενεργοποίησης πυρηνικών αντιδραστήρων και την παροχή ενέργειας σε τιμές χαμηλότερες της αγοράς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

  Ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ δήλωσε ότι η κρατική εισφορά κεφαλαίου θα γίνει μέσω μιας έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης, που ανακοίνωσε η EDF την Παρασκευή, με στόχο την άντληση 2,5 δισ. ευρώ για να κλείσει ''τρύπες'' στον ισολογισμό της εταιρείας.

  Η EDF δήλωσε ότι ο συνδυασμός πώλησης ενέργειας σε τιμές χαμηλότερες της αγοράς και οι πυρηνικές διακοπές, είναι πιθανό να μειώσουν κατά 19 δισ. ευρώ τα προβλεπόμενα κέρδη της το 2022.

  Η μετοχή της EDF υποχώρησε κατά 2% όταν άνοιξε το χρηματιστήριο του Παρισιού, επεκτείνοντας μια πτώση στη μετοχή της εταιρείας που έχει χάσει το 19,3% σε αξία από την αρχή του τρέχοντος έτους.

  Ο Λε Μερ δήλωσε ότι με τη συμμετοχή του στην έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης της EDF, το κράτος στέλνει ένα μήνυμα στους επενδυτές. "Μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη στην EDF", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL της Γαλλίας.

  Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι το υπουργείο ελπίζει ότι η εισφορά κεφαλαίου θα αποτρέψει μια πιθανή υποβάθμιση της αξιολόγησης του χρέους της EDF σε junk.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ