Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Φεβ-2022 16:34

  Η Ρωσία απέλασε τον αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ στην Μόσχα

  Η Ρωσία απέλασε τον αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ στην Μόσχα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.58

  Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ρωσική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι o αναπληρωτής πρέσβης Μπαρτ Γκόρμπαν απελάθηκε από την Ρωσία.

  "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Ρωσία απέλασε τον αναπληρωτή επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής Μπαρτ Γκόρμαν, ο οποίος ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία της πρεσβείας και βασικό μέλος της ομάδας της", αναφέρεται σε δήλωση της αμερικανικής πρεσβείας.

  Αργότερα το βράδυ, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η απέλαση αποτελεί αντίμετρο για απέλαση Ρώσου διπλωμάτη από τις ΗΠΑ σε προγενέστερο χρόνο.

  Οι ΗΠΑ εξετάζουν διάφορες εκδοχές για να απαντήσουν στην κίνηση αυτή της Ρωσίας, δήλωσε η πρεσβεία προς το πρακτορείο TASS. "Ο Ρώσος αναπληρωτής πρέσβης έφυγε πρόσφατα στο πλαίσιο μιας εναλλαγής, καθώς η θητεία του έληξε τον Ιανουάριο. Οι ενέργειες της Ρωσίας κατά του αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ ήταν αδικαιολόγητες, θεωρούμε πως η κίνηση αυτή επιβαρύνει τις σχέσεις και διερευνούμε πιθανές επιλογές για απάντηση", δήλωσε η αμερικανική διπλωματική αποστολή.

  Η πρεσβεία υποστηρίζει ότι η βίζα που διέθετε ο αναπληρωτής επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής εξακολουθούσε να είναι σε ισχύ. "Η θητεία του αναπληρωτή πρέσβη Γκόρμπαν δεν είχε ακόμη λήξει: είχε ακόμη βίζα σε ισχύ και βρισκόταν στη Ρωσία για λιγότερο από τρία χρόνια" δήλωσε η αμερικανική πρεσβεία.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ